Un chef bucătar român vrea să fie „Master of Pasta”
Adrian Cojocaru, Chef la restaurantul unui hotel din Iași, va concura, toamna aceasta, alături de alți 17 tineri Chefi din întreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla de la Milano.
Rețeta cu care Chef Adrian Cojocaru va participa la competiție
Din juriul competitiei fac parte bucătari italieni faimosi alături de fotograful american de food, Brittany Wright. Jurații vor nota creativitatea, talentul culinar și modul de prezentare ale celor 18 Chefi din întreaga lume cu vârste sub 35 de ani. Pe parcursul a trei runde de concurs, ei vor trebui să pregătească rețete proprii dar și să reinterpreteze cea mai cunoscută rețetă de paste din întreaga lume: spaghetti al pomodoro.
Chef Adrian Cojocaru va participa în competiție cu o rețetă care va avea ca ingredient vedetă, brânza de burduf. Dacă va câștiga titlul „Master of Pasta”, el va avea șansa șă-și pună numele pe harta gastronomiei mondiale.
Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă competiție dedicată gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizată de Chefi cu stele Michelin.
sursa foto: facebook