Mersul la sursă
Este de ajuns să daţi o scurtă căutare pe Google şi veţi da peste clinici de conştientizare, o listă lungă cu aşa-numite „refugii“ specializate pe terapie pentru cupluri, detoxifiere, yoga, shamanism sau de ce nu, pentru scrierea unui scenariu de film, de pildă într-un castel din Irlanda. Peisajul este cu siguranţă o sursă de inspiraţie, însă nu garantează şi ecranizarea unui film de Oscar. Hawaaii, Peru, Tailanda, India, Tibet sunt printre cele mai populare destinaţii în prezent, iar pentru cei care îşi caută liniştea la propriu există oferte de cazare şi în temple, mănăstiri sau bungalouri. Este mersul la sursă un trend?
Merg oamenii la sursă din nevoia de schimbare? Care este cu adevărat eficienţa acestor experienţe? Cu siguranţă lipsa grijilor, detaşarea şi sentimentul de libertate pe care îl trăim în călătorii ne ajută să vedem viaţa cu alţi ochi, dar ce putem face când revenim acasă, în trafic, printre hârtii, şefi şi plicuri cu facturi?
Dar în primul rând, ce este o sursă? Pentru foarte mulţi sursa este sinonimă cu religia, rostind automat lângă şi numele lui Dumnezeu. Pentru alţii sursa se regăseşte în artă, sport sau o mulţime de alte locuri şi lucruri. Specialiştii în domeniu au aprofundat acest subiect şi explică că sursa este în absolut tot ce este în noi şi în jurul nostru.
Bogdan Grigoraș, reprezentant al Centrului de Dezvoltare Personală Integrală Călătoria Inimii, spune că sursa reprezintă inima, centrul ființei. „Nu este vorba despre inima fizică, ci spațiul interior pe care îl simțim cu toții în adâncuri ca pe un sentiment profund de ACASĂ. Sursa este centrul a tot ceea ce reprezintă realitatea pe care o percepem sau nu o percepem. Este sursă de creație, nu doar de energie. Fiecare om este sursa propriei lui realități, propriei sale vieți. Sursa nu este un loc desprins dintr-un cadru exterior, este înăuntrul fiecărei ființe sau atom, și nici nu este un sport sau o activitate. O activitate precum sportul ne conduce treptat către sursă deoarece ne conectează cu corpurile noastre. În momentele când facem sport sau orice activitate care implică corpul devenim mai atenți la corp, devenim mai conștienți de corpul nostru, de senzațiile din corp și astfel ne apropiem de sursă”.
Citeşte mai mult pe hrmanageronline.ro