5 idei care îţi pot creşte venitul cu ajutorul internetului
Furnizor de content
Dacă ești capabil să pui două fraze corente cap la cap, atunci ai putea să scrii online. Sunt o gramadă de business-uri care plătesc pentru content de la articole simple , la cărți, reclame, newslettere, postări de blog etc. Fie poți apela la site-uri care siteuri de freelancing pentru joburi care presupun scriitură, fie poți luat direct legatura cu site-urile cunoscute care se apropie de domeniul tău de interes. Nu ai cum să reușești dacă nu încerci măcăr un telefon la redacția unei reviste pe care tu o citești constant. Cine știe de unde sare iepurele?
În fine, te poți apuca de blogging. Nu doar afară, ci și în România sunt destui care își câștigă existența din blogul personal. Interesează-te care ar fi o nișă pe care publicul o cere, dar încă nu o are și fă-ți un blog. Oferă un content de calitate și beneficiile nu vor întârzia să apară.
Marketing afiliat
Marketingul afiliat este o bună metodă să faci bani online. Scopul este să fii plătit promovând produsele și serviciile altora, iar succesul depinde evident de alegerea acestora. Sunt destule platforme și în România de marketing afiliat și tu, ca simplu afiliat, poți câștiga un ban în plus pe lângă ce faci la muncă. Nici măcar nu trebuie să-ț faci blog ca să promovezi produsele. E suficient profilul tău de social-media.
Asistența virtuală
Dacă ai un set complet de skilluri de office, dar și instrumnetele necesare atunci poți face un ban în plus în asistența virtuală. În condițiile în care multe business-uri fac outsourcing cu lucrurile la care nu se pricep sau pe care nu vor să le facă, tu ai putea fi cel care îi ajută fie cu managementul email-urilor, fie cu managementul website-ului sau webdesign. Este o muncă la care trebuie să știi și un minimum de programare și operare, dar trebuie să fii și un caracter organizat. De la updatat site-uri sau ghostwriting, nu există limită pentru un asistent virtual. Trebuie să te concentrezi doar pe un set de skill-uri pe care să ți le dezvolți și să începi să-ți cauți clienții.
Online shopping
Succesul unor site-uri ca Amazon sau Ebay, dar și ultimele cifre referitoare la shoppingul online ne arată că acest domeniu crește într-un ritm amețitor. Costurile pe care le prespune implementarea unei platforme de shopping nu sunt foarte mari, iar investiția poate fi amortizată și în câteva luni. De la produse hand-made sau produse second-hand la produse premium pe care le achiționezi doar pentru a le revinde, ai o paletă întreagă de opțiuni pentru a scoate profit din această afacere online.
Ce alte idei de profit cu ajutorul online-ului aveți? Credeți că cele exemplificate mai sus sunt fezabile?