‹Fă-ți job din a căuta un job› și alte 4 sfaturi pentru a rămâne motivat și optimist când îți cauți de lucru
Fixează-ți targeturi. Fă-ți job din a căuta un job
Tratează toată această vânătoare de job(uri) ca pe un proiect cu targeturi. Până să te angajezi, fă-ți job din a căuta un job. Fixează-ți un program, un interval orar în care să te ocupi doar de asta. Relaționează cu diverși, conectează-te cu noi oameni care te-ar putea ajuta în atingerea țelului.
Nu lenevi
Doar pentru că nu ai un job nu înseamnă că poți să lenevești ca și cum ai fi în vacanță. Nu se va întâmpla nimic dacă te culci pe o ureche. Fii proactiv și… vezi punctul 1.
Re-evaluează-ți profilul de LinkedIn
Potențialii angajatori vor căuta informații despre tine. Prin urmare, profită de “timpii morți”, în care mai navighezi pe Internet, pentru a îți face un update al profilului de LinkedIn.
Nu uita de networking
Networkingul are foarte multe efecte benefice. Te ajută să rămâi motivat, dar și conectat la realitatea pieței locurilor de muncă. Totodată, te poate ajuta cu informații din interiorul companiilor în care vrei să ajungi. Îți oferă feedback de la alți candidați. Afli cum au procedat ei în alte situații și cum ai putea trece peste provocările căutării unui loc de muncă. Iar lista de beneficii poate continua.
Fă ceva în timpul liber rămas
De multe ori, căutarea unui job te poate deprima, iar statul acasă clar te face să îți pierzi din skill-uri. Pentru a le menține și, de ce nu, a căpăta și alte îndeleniciri, găsește ceva de făcut. Ți-aș recomanda, de exemplu, să îți faci un blog, dar asta o să te țină tot între cei patru pereți ai camerei de lucru. Găsește, mai degrabă, un loc unde să faci voluntariat. Vei găsi și inspirație, vei avea ocazia să faci și networking, vei adăuga ceva și în C.V..
Știu că poate fi tare greu să îți găsești un loc de muncă dar, dacă urmezi aceste sfaturi, efortul tău va fi mai mic. Sau cel puțin vei avea această impresie. Succes!