„Şcoala de inovaţie” şi-a desemnat premianţii
După 6 zile pline de idei, emoţii, calcule şi reprezentaţii, au fost desemnaţi premianţii „Şcoala de inovaţie” Adrem Invest:
Premiul I – Finanţare de 5.000 de euro pentru sprijinirea implementării proiectului şi două iPhone 5
Echipă: Compasul ascuns. Elevi: Adrian Sorin Mare şi Delia Pâncă
Oraş: Târgu Mureş
Proiect propus: Ceas monitorizare copii. Proiectul constă în realizarea unui ceas special cu GPS în scopul monitorizării copiilor de către părinţi, cu posibilitatea de a fi utilizat şi pentru monitorizarea persoanelor cu nevoi speciale.
Premiul al II-lea: Două tablete iPad cu ecran Retină Wi-Fi
Echipă: Buha albastră. Elevi: Alexandru Jecan şi Diana Lavinia Pop
Oraş: Zalău
Proiect propus: Docendo Discimus. Proiectul constă în dezvoltarea unei platforme online de e-learning de peer-to-peer education.
Premiul al III-lea: Două iPad mini Wi-Fi
Echipă: Husky. Elev: Andreea Muşat
Oraş: Târgu Mureş
Proiect propus: Super tocul de ochelari. Proiectul constă în crearea unui toc de ochelari cu un sistem de auto-curăţare.
Premiul special: Finanţare de 1.250 de euro pentru sprijinirea implementării proiectului
Echipă: Eagles. Elevi: Ionuţ Ferenţi. Richard Alexandru Roman
Oraş: Baia Mare
Proiect propus: Simulatorul de job-uri. Proiectul consta în dezvoltarea unei platforme online de simulare a unor job-uri în vederea orientării profesionale.
„Şcoala de inovaţie” va continua şi în anii următori pentru a-şi atinge cu adevărat obiectivul de educaţie continuă a generaţiior premergătoare progresului. Din planurile echipei Adrem Invest fac parte cursuri specializate pe inovaţie, scopul „Şcolii” fiind acela de a educa, de a stimula creativitatea, de a ajuta tinerii să facă un proiect bun pentru un business de succes.
Programul de educaţie desfăşurat de Adrem Invest sub platforma de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia” a avut loc în perioada 05 – 11 august în satul de vacanţă Fraţii Jderi din judeţul Vâlcea. Ediţia din acest an s-a desfăşurat în liceele din 18 oraşe din ţară în perioada 01 iunie – 07 iulie 2013, în care cei mai inovativi liceeni au înscris proiecte antreprenoriale cu potenţial de schimbare sau îmbunătăţiri în diverse domenii. În final, liceenii participanţi au înscris în competiţie 69 de proiecte, din care au fost selectaţi 30 de finalişti participanţi în tabăra Şcolii de Inovaţie cu 17 proiecte inovative.