Zarea, 100 de ani în România
Noul design al etichetei Zarea Crystal Collection este realizat după primul design original folosit și la 1914 pentru sortimentul Mott Sec Americain. În acea perioadă, “Le Gout Americain” – Gustul American de vin spumant, sec, creat de marile case de șampanie la începutul secolului XX, era în topul preferințelor consumatorilor din America și din Europa. Vinurile spumante sunt disponibile în magazine din luna noiembrie, în variantele Zarea Crystal Collection: Alb Demisec, Roşu Demisec şi Alb Sec.
Păstrând tradiția spumantului fermentat în sticla, se naște, ca încoronare a experienței căpătate de-a lungul veacului, Zarea 100. Un spumant delicat, cu gust distinct și cu o perlare fină, Zarea 100 este expresia tradiției în producerea de vinuri spumante. Respectând cu credință obiceiurile de la 1912, plecate de la metoda tradițională de producere a șampaniei, vinul este închis în sticle și păstrat spre desăvârșire în pivnițe, la o temperatură constantă, timp de 14 luni. Apoi, cu maximă atenție, sticlele se învârt, manual, o optime de cerc pentru a cristaliza perfecţiunea. Licoarea își găsește apoi menirea într- un ambalaj special, demn de a atinge superlativul industriei vinului: ZAREA, Regina Spumantelor din România. ZAREA 100 este disponibil în variantele Brut Natur şi Demisec.
“Produsele din ediţia aniversară sunt esenţa unui secol Zarea, în care am pus la loc de cinste tradiţia şi calitatea vinului spumant. La fel ca şi până acum, ele ne vor ghida în oferirea de produse pentru clienţii noştri, cărora le-am stat alături în numeroase momente importante din viaţă”, spune Emil Popescu, directorul general al companiei.
Compania Zarea își are rădăcinile la 1912, anul în care Wilhelm Mott înființează în București o mică fabrică de vinuri spumante – Mott & Fils. Mott devine furnizorul Casei Regale a României, al Companiei Internaţionale Wagons-Lits – operatorul trenului Orient Express – și al vapoarelor de călători ale Societății Navale Române. În România, Mott este expresia calității și a strălucirii Micului Paris, “oraș de lux și de foc”. Jocurile de noroc, mesele somptuoase și petrecerile luxoase din saloanele de vază, emblema Bucureștiului interbelic, erau locuri din care nu lipsea șampania Mott. În 1948 capacitățile de producție Mott & Fills sunt naționalizate sub numele de Zarea, preluând asftel experiența de 100 de ani a vechiului proprietar.