Virusii gasesc calculatoarele romanesti cu garda jos
Dintre cei 1.000 de respondenti (dintre care 16% sunt manageri), 49% au marturisit ca nu folosesc nici o metoda de protejare a "inteligentei artificiale" aflate in dotare, desi sunt conectati la internet. 20% dintre utilizatori nici nu stiu ce urmari poate avea creatia unui hacker pentru "naturelul" unui computer. Cele mai cunoscute efecte au fost nominalizate ocuparea resurselor calculatorului, cautarea de adrese de e-mail de pe calculator si folosirea lor in scopul raspandirii virusului, infectarea altor calculatoare si deteriorarea datelor.
Ca urmare a faptului ca isi lasa calculatorul "cu pieptul gol" in fata hoardelor de virusi ce umbla liber prin internet, 20% dintre cei care au raspuns anchetei BitDefender au declarat ca au avut calculatorul infectat cu o zi in urma, 75%, in ultima luna, in timp ce numai 7% au avut mereu calculatorul sanatos tun.
Daca si-ar lua un program anti-virus, pentru 24% ar conta cel mai mult suportul tehnic oferit, pentru 22% – usurinta in utilizare, pentru 21% – resursele ocupate.17% dintre intervievati s-ar uita mai intai la pret, iar 16% ar cauta un anti-virus pentru notorietatea sa.