Unu din zece angajati se simte nedorit la locul de munca
Pentru circa un sfert dintre respondentii care au sentimentul ca nu sunt doriti la locul de munca, problema a aparut dupa o neintelegere cu un coleg sau un sef. Pentru 20,1%, aceasta situatie s-a ivit inca de la angajare, iar 13% se confrunta cu aceasta problema tot timpul. Alti factori care ii fac pe angajati sa se simta nedorit la serviciu sunt: schimbarea sefului, mutarea pe alt post, promovarea sau refuzul de a indeplini activitati care nu corespund pregatirii angajatului, dar si la revenirea dintr-un concediu medical sau dupa participarea la cursuri de perfectionare.
"Per ansamblu, relatiile in colectivul de munca sunt descrise ca fiind bune. Cei care s-a simtit nedoriti la un moment dat in traseul lor profesional (nu neaparat la ultimul loc de munca) cresc cota de aprecieri negative fata de ultimul loc de munca la care se raporteaza", arata studiul.
Cercetarea mai noteaza ca in aproximativ 8% din situatii sentimentul de a nu fi dorit la locul de munca a fost urmat de separarea efectiva de colectiv.
Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ pentru populatia din patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Centru si Nord-Vest, pe o populatie cu varsta intre 18 si 65 de ani neinstitutionalizata, care are sau a avut experienta muncii. Esantionul are o eroare de reprezentativitate de ±1,64%, pentru un nivel de incredere de 95%. Culegerea datelor s-a desfasurat in perioada mai-iunie 2010.