UniCredit se reorganizează. Printre altele, analizează eliminarea a 12.000 de posturi
Grupul bancar italian UniCredit analizează eliminarea unui număr de aproximativ 12.000 de locuri de muncă și vânzarea unor active, în cadrul unui plan strategic revizuit prin care echipa de conducere vrea să evite o nouă majorare de capital.
Cea mai mare bancă italiană în funcție de active este presată de mai mult timp să ia măsuri pentru a-și îmbunătăți situația capitalului, iar miercuri urmează să dea publicității o nouă strategie, împreună cu rezultatele pe trimestrul al treilea.
Potrivit surselor citate de Financial Times, echipa managerială de la UniCredit poartă discuții privind vânzarea vânzarea operațiunilor de retail din Austria cu banca austriacă Bawag însă deocamdată, nu este nicio siguranță că se va ajunge la un acord. De asemenea, cele 12.000 de locuri de muncă vizate pentru restructurare, echivalentul a 7% din forța de muncă a UniCredit, sunt concentrate în proporție de 80% în diviziile din Germania și Austria iar restul sunt în Italia.
Managementul UniCredit este să evite cea de a patra majorare de capital în ultimii șapte ani prin strângerea de noi fonduri din vânzarea de active. Printre activele suplimentare care ar putea fi scoase la vânzare se numără participația deținută de UniCredit la banca poloneză Fineco precum și acțiunile deținute la firma de administrare de active Pioneer. Dacă această strategie va avea succes echipa managerială de la UniCredit, inclusiv directorul general Federico Ghizzoni, își vor păstra funcțiile. 'Obiectivul este evitarea unei majorări de capital pentru că dacă acesta va avea loc echipa managerială va fi trimisă acasă' a declarat una din surse.
UniCredit este prezentă în 17 țări din lume cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.