Ultimul negustor din Piaţa Obor
În 1946 comuniştii au desfiinţat asociaţiile negustorilor din Piaţa Obor, arestând o parte dintre lideri. A reuşit să scape schimbandu-şi numele din Sficachi în Sinescu. A pastrat, riscând arestarea, arhivele Frontului Negustoresc Obor.
În baza acestor arhive a reînfiintat în 2006 Asociaţia Frontul Negustoresc Obor, al cărei preşedinte de onoare a fost. A sperat să reînvie tradiţiile negustoreşti din perioada interbelică: Hramul Negustorilor din 21 mai, Moşii de vara din 27 mai, Hramul Negustorilor din 21 mai, marile targuri de Paşti şi de Crăciun. În 2004 Ministerul Culturii a atestat valoarea de patrimoniu imaterial a Pieţei Obor.
Nu a reuşit să reînvie aceste tradiţii. A vazut în schimb Piaţa Obor privatizată şi apoi demolată de către primarul Onţanu. A văzut proiectul ca ea să devina un mall. A vazut defilarile cu elevi organizate de primărie. A văzut crucea negustorilor, monument istoric, desfigurată şi mutata de primarul Onţanu în faţa Primariei, rebotezată crucea independenţei.
Crucea negustorilor a fost ridicata de negustori în anul 1877 în Piata Obor pe locul unei foste spanzuratori, pentru a sfinţi acel loc. Spânzuratoarea fusese desfiinţată în 1823, dar rămasese pe locul respectiv până în 1870. În 2009 primarul a dispus mutarea crucii în faţă Primariei. Încercarea de curăţare cu materiale improprii a deteriorat grav suprafaţa acesteia.
Asociatia Frontul Negustoresc Obor continuă lupta în instanta pentru anularea contractului de parteneriat public-privat pe cele 4 hectare din Piata Obor şi pentru anularea PUD-ului prin care se doreşte construirea mall-ului.
Vineri 9 decembrie 2011 s-a stins din viata Constantin Sinescu-Sficachi, la varsta de 99 de ani. Inmormantarea are loc azi la Cimitirul Petricani într-un cadru restrans.