Tu ce știi despre economia circulară?
Cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din Europa și România se vor reuni în cadrul „CIRCULAR“ pentru a discuta despre necesitatea implementării economiei circulare: președintele Comisiei ENVI (Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară) a Parlamentului European, Giovanni LA VIA; ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu; președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Parlamentului României, Carmen Moldovan; primarului municipiului Oradea și președintele executiv al Asociației Municipiilor din România, Ilie Bolojan; președintele Alianței Sistemelor de Responsabilitate din Europa – EXPRA, William Vermeir; președintele Asociației Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru; vicepreședintele ANPM, Doina Catrinoiu; președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap; Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Florin Diaconu; Directorul General Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu; Directorul Executiv ARAM, Doru Cristiu; Co-fondator și Group Advisor Green Group, Constantin Damov; Directorul Executiv al Patronatului din industria cimentului și altor produse minerale pentru construcții din România, Marinela Drăcea; Project Managerul Green Business Index, expert pe probleme de mediu, Ninel Lazar; coordonatoarea Biroului Central Național INTERPOL, Lăcrămioara Popescu; Cristian China Birta, antreprenor.
Economia circulară este un concept puțin cunoscut în România, dar intens dezbătut în această perioadă în Parlamentul European. Aceasta este și provocarea secolului 21: o economie bazată pe reducerea consumului de energie și materii prime, în care deșeurile rezultate să aibă destinații precise încă din faza de proiectare, prin integrarea lor în spirală ciclică a reutilizării.
„CIRCULAR“ își propune să identifice căile de îmbunătățire a managementului deșeurilor, prin elaborarea unui Plan Național coerent și viabil, să creeze cadrul pentru dezbaterea posibilităților de creștere a țintelor de reciclare, dar și a măsurilor pentru oprirea exportului deșeurilor de calitate, să crească transparența în sistemul de control și în cel al elaborării rapoartelor de mediu, să traseze direcțiile viitoare de acțiune pentru atingerea țintei de 50% deșeuri municipale reciclate în următorii 5 ani și, nu în ultimul rând, să prezinte modele de succes în ceea ce privește implementarea principiilor economiei circulare.
Conferințele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce câteva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamică și implicarea activă a publicului.
Conferințele Green Report deschid o ușă către lumea ideilor inovatoare și a oamenilor creativi, care vor să schimbe mentalități, atitudini, comunități. Cei mai importanți oameni din business, politică și administrație sunt la Conferințele Green Report. Își împărtășesc experiențele, aduc unghiuri de abordare diferite, propun viziuni noi, stabilesc colaborări, încep proiecte. Totul, într-un spațiu neconvențional, departe de birourile standard și sălile de ședință clasice. Conferințele Green Report te provoacă să ajuți comunitatea și să faci mai mult pentru protejarea mediului înconjurător.
Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR“, accesați www.greenreport-conferinte.ro.