Trei timisoreni reprezinta Romania in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab
Cele trei concepte romanesti inscrise in semifinalele Electrolux Design Lab sunt:
· Proiectul SET TO MIMICal Sorinei Rasteanu, studenta a Universitatii de Vest din Timisoara,esteun sistem inteligent care reproduce gusturile si mirosurile alimentelor la nivel senzorial si transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului sa simta gustul mancarii de care ii este pofta desi, de fapt, consuma alte alimente;
· Conceptul Instant Cleaning Gloveal lui Stefan Bogdan,din cadrul Universitatii de Arte si Design din Timisoara, este un proiect ce imbina nanotehnologia, ultrasunetele si apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut;
· Conceptul GARDEN PODal lui Ovidiu Subtire,din cadrulUniversitatii de Vest din Timisoara,reprezintao sera modulara ce creste plantele de la nivelul de rasad pana la fruct in doar 24 de ore, folosindu-se de deseurile alimentare organice pentru compost, lumina solara si umiditate. Destinat amplasarii pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deseurile alimentare in resurse utile, calculand procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare planta pe care o contine. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii mobile.
In semifinale, romanii concureaza cu proiecte din intreaga lume, urmand ca juriul international Electrolux sa selecteze cei 6 finalisti ai competitiei. Cerinta pentru aceasta etapa a fost sa dezvolte o fotografie care sa comunice latura umana a conceptelor propuse de ei, sa explice care a fost inspiratia ce a stat la baza ideilor lor si care cred ca vor fi consecintele utilizarii proiectelor lor in viata de zi cu zi.