Susținerea competitivității naționale– o prioritate pentru Microsoft România
Microsoft România acordă sprinjin guvernul pe trei direcții importante ale agendei competitivității naționale:
1. Agenda digitală și reformarea statului cu ajutorul tehnologiei informației;
2. Creșterea competitivității companiilor mici și mijlocii;
3. Programele Microsoft în educație și inițiativele prin care Microsoft sprijină tinerii antreprenori să creeze proprietate intelectuală.
La aniversarea a 15 ani de prezenţă în România, într-un moment în care competitivitatea națională este principala prioritate a guvernului român, Ronald Binkofski, Director General Microsoft România a declarat că realizările Microsoft în România îi recomandă ca partener de încredere al mediului de afaceri şi al instituțiilor statului, poziție din care sunt hotărâţi să sprijine în continuare Guvernul României „în definirea strategiei şi în implementarea agendei de competitivitate națională.“
Aniversarea primilor 15 ani ai Microsoft în România a fost o ocazie foarte bună de reflecție și, în același timp, o oportunitate extraordinară de a explora potențialul de colaborare cu clienții și partenerii. „Cu siguranță suntem mândri de impactul pe care l-am creat în toți acești 15 ani – în economie, în educație, în industria IT locală, prin soluțiile construite împreună cu partenerii noștri, prin parteneriatul strategic cu Guvernul României – și mă bucur că i-am avut alături la momentul aniversării a 15 ani pe Directorii Generali pe care Microsoft România i-a avut în timp, „arhitecții” companiei, Silviu Hotăran, Ovidiu Artopolescu și Călin Tatomir. Pe viitor, inovația și parteneriatele pe termen lung vor continua să constituie elementele de diferențiere ale Microsoft în România.” – a declarat Ronald Binkofski, CEO Microsoft Romania.
Foștii „ arhitecți“ ai companiei din România, prezenți la evenimentul aniversar au vorbit despre anii de început și de consolidare a filialei Microsoft în România.
„Am avut privilegiul să fiu primul angajat al Microsoft în România. Am învățat mult de la colegii mei, de la partenerii și clienții Microsoft. Împreună am pus bazele unei prezențe active a Microsoft în România.” -a declarat Silviu Hotăran.
Ovidiu Artopolescu: „Am trăit o experiență minunată: 10 ani din carieră trăiți într-o companie deosebită, Microsoft România, alături de oameni deosebiți – colegi, clienți, parteneri, prieteni. 10 ani trăiți cu dedicație, pasiune, bună credință și onestitate, ani de compatibilitate între valorile personale și cele ale corporației, ani în care valorile personale au fost întotdeauna deasupra lui „politically correct”, ani în care a fi motivat și a motiva, a primi recunoaștere și a recunoaște, a purta cu bucurie “T-Shirt”ul cu sigla Microsoft, a construi cu răbdare și durabil în România dar și a contribui la afirmarea României pe harta Microsoft și în lume, a te implica în social și a fi alături de școală au fost câteva din elemente cheie ale ADN-ului filialei Microsoft în România. Și pentru toate acestea, cea mai bună urare pe care aș putea-o adresa oricui este să aibe șansa de a avea o experiență cel puțin la fel cu cea pe care am avut-o eu la Microsoft.”
Călin Tatomir: „Am venit la Microsoft România cu trei zile înaintea crizei și mandatul meu a coincis unei perioade dificile din punct de vedere economic. Am reușit să aduc echipa la un alt nivel de maturitate, realizând probabil cele mai mari schimbări ale Microsoft în 15 ani de activitate în România.”-