Studenții de la facultățile agronomice și veterinare se pot specializa în cultura cartofului de… chips
În prima ediție a programului s-au înscris 39 de studenți din anii ÎI și III de studiu și masteranzi din anul I de la facultățile de Horticultură, Agricultură și Biotehnologie, care, începând cu 15 aprilie, vor participă la cursurile academiei. Programul se va desfășura pe o perioadă de 9 luni și se va finaliza cu un program de trainee plătit în departamentul de Agro al PepsiCo, ce va fi oferit celor mai activi și ingenioși trei participanți.
Academia Lay’s se va desfășura in doua etape: un modul de seminarii teoretice, adresat tuturor studenților care se înscriu în program, în echipe de câte 3, urmat de o etapă practică ce include trei workshop-uri la o fermă de cartofi parteneră Lay’s România.
Pe parcursul modulului teoretic, studenții își vor dezvolta cunoștințele despre cultura și prelucrarea cartofului, cu accent pe nevoile și provocările specifice cartofului pentru chips.
Ulterior, fiecare echipă va dezvoltă un proiect inovator în cultură de cartofi. În urma acestuia, vor fi alese cele mai bune 5 echipe, în total 15 studenți care vor merge mai departe în etapa practică. Aceștia vor avea oportunitatea de a vizita o fermă de cartofi PepsiCo, pentru a înțelege modelul de funcționare și oportunitățile de dezvoltare. La finalul programului vor fi selectați cei mai activi trei studenți, răsplătiți cu un program de trainee plătit în departamentul de Agro al companiei, pe o perioadă de trei luni: septembrie-noiembrie 2016.