Ştii să faci un espresso de calitate?
Lavazza Training Center face parte dintr-o reţea de peste 45 de şcoli espresso conduse de producătorul italian în întreaga lume, iar scopul său este de a califica experţi capabili să respecte şi să dezvolte povestea espresso-ului italian autentic.
La fel ca în celelalte centre de pe cele cinci continente, şi la Bucureşti se va dezvolta un program educaţional pentru antrenarea profesioniştilor, pentru experimentarea de noi senzaţii şi pentru dezvoltarea calităţii espresso-ului. Cursurile sunt create pentru a întâmpina nevoile fiecărui vizitator – având o gamă variată de cursuri teoretice, practice, gastronomice sau de degustare – şi, de asemenea, pentru a oferi oportunitatea de a prepara reţete pe bază de espresso. Vor fi organizate sesiuni dinamice dedicate oricărui tip de public, de la cei care îşi doresc să înveţe despre lumea cafelei până la cei care îşi doresc să devină experţi.
Să vorbeşti despre pregătire şi educaţie referitor la cafea ar putea să pară pretenţios, ca să nu spunem exagerat. Totuşi, zilnic 20 de milioane de italieni savurează o ceaşcă de cafea şi, făcând asta, îndeplinesc un ritual. Prima regulă a acestui ritual este aceea că trebuie să fie o cafea bună, ceea ce, la nivel tehnic, înseamnă că nu este alterată calitatea caracteristicilor senzoriale. A doua regulă este – cafeaua trebuie pregătită corect, iar a treia regulă – cel care o bea trebuie să poată aprecia pe deplin gustul şi aroma cafelei.