Scrisoarea de intentie
Scrisoarea primita:
„IN ATENTIA DEPARTAMENTULUI DE RESURSE UMANE – Revista CARIERE
Stimati Domni,
Va adresez aceasta scrisoare ca urmare a dorintei mele de a lucra in PR si a sperantei de a exista in compania dumneavoastra disponibilitatea de a aplica pentru un asemenea post.
In completarea informatiilor prezentate in CV, doresc sa-mi conturez principalele trasaturi de caracter in cadrul prezentei scrisori.
Ca absolventa a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, consider ca bagajul meu de cunostinte teoretice in domeniu (insusite temeinic si actualizate in mod repetat), imbinate cu activitati practice in cadrul stagiilor de practica si al contractelor de colaborare incheiate in anii studentiei, incununate actualmente cu desfasurarea activitatii de PR Manager la o publicatie de specialitate, toate acestea dublate de o puternica dorinta de afirmare, ma indreptatesc sa candidez pentru un post in cadrul firmei dumneavoastra.
Prezentarea este buna in ceea ce priveste continutul, dar este prea lunga: pana ajungi la sfarsit, uiti ce-ai citit la inceput. Important este doar faptul ca a terminat o facultate de profil, are cunostinte teoretice, dar si practice dobandite atat in anii studentiei, cat si in pozitia pe care o detine in prezent.
Un alt atu al candidaturii mele il constituie cunostintele variate atat din domeniul comunicarii, cat si al relatiilor publice si al imaginii, care, imbinate cu o dorinta puternica de munca, pot conduce spre succes firma dumneavoastra.
Profilul meu psihologic se fundamenteaza, in primul rand, pe criteriile eficientei si seriozitatii, pe o putere de munca determinata de <
Cred ca nu este necesara precizarea „personalitate extrovertita”, este mai bine sa decida cel care va intervieva persoana. Cred ca un stil mai direct si mai simplu este mai de efect. De pilda, sugerez o abordare de tipul „sunt o persoana eficienta, serioasa, comunicativa, bun om de echipa etc…”. Nu cred ca este necesar sa spuna ca face totul asa cum i se cere, mai ales ca are o pozitie de PR Manager unde se presupune ca trebuie sa ia decizii. Formularea sugereaza mai curand o pozitie de executant docil.
Am convingerea ca fac parte din categoria competitorilor pe masura standardelor impuse de dumneavoastra, fapt pentru care as dori sa am ocazia sa discutam direct asupra experientei personale si posibilitatilor de angajare. In acest scop anexez un CV din care va puteti forma o prima impresie asupra calificarii si experientei mele.
In incheiere, va multumesc pentru oportunitatea acordata, pentru disponibilitatea de a-mi citi aceste randuri si imi doresc ca echipa dumneavoastra sa se completeze cu cei mai buni.
Cu multumiri, Florina Badea”
Pentru incheiere, ar fi potrivita mai curand o formulare de genul: „cred (am convingerea) ca sunt persoana potrivita organizatiei dv., ca ma pot adapta cu usurinta standardelor impuse. (…)
Multumesc pentru timpul acordat si sper ca voi avea ocazia de a discuta mai pe larg despre experienta si pregatirea mea in cadrul unui interviu.”