Riscul de epuizare profesionala creste in cazul celor care muncesc peste 40 de ore saptamanal
Doi factori importanti ai sindromului de epuizare profesionala sunt stresul la locul de munca in combinatie cu lipsa de recunoastere a sefilor pentru efortul depus, epuizarea profesionala facandu-i pe cei afectati sa sufere de oboseala cronica, iritabilitate si sa nu le mai pesei de munca pe care o fac.
“Aceasta afectiune devine tot mai frecventa in Spania si constituie o problema serioasa in societate din cauza pierderilor economice pe care le cauzeaza si a consecintelor asupra sanatatii angajatilor”, afirma autorul studiului, dr. Jeszs Montero-Marin, citat de Daily Mail.
Persoanele afectate de acest sindrom sufera de epuizare emotionala, manifesta cinism si le lipseste eficacitatea la munca. O viata personala puternica poate, insa, preveni aparitia sindromului de epuizare profesionala, spune dr Montero-Marin. “O familie, un partener sau un copil pot constitui forme de protectie, deoarece, atunci cand oamenii termina programul de lucru, isi lasa problemele la o parte si se concentreaza asupra altor genuri de sarcini”, afirma el.