Reţeta unui business profitabil după doar 4 luni: ce planuri are gelateria artizanală Puro&Bio
Alexandra şi Octavian se cunosc încă de pe băncile şcolii. Fiecare şi-a lansat propria afacere: Alexandra este consultant pe fonduri europene, iar Octavian are propria spălătorie ecologică. Au decis în urmă cu 5-6 ani să parieze împreună pe un concept neexploatat pe piaţă locală, respectiv o gelaterie artizanală. Au urmat cursuri de pregătire în Italia, devenind maeştri gelatieri şi au deschis în urmă cu patru luni prima locaţie Puro&Bio din România.
Gelateria se află pe stradă Ion Câmpineanu din Capitală, într-o clădire monument istoric, pe care au câştigat-o la o licitaţie RAPPS. “Nu am ştiut atunci că e vorba de o clădire monument istoric, de zona protejată ştiam că doar asta era zona de interes pentru prima locaţie. Mai multe piedici că la acest demers nu am întâlnit vreodată şi avem ceva proiecte derulate pe consultanţă. Aici nu e vorba de cât te ajută statul că antreprenor, ci mai degrabă de câte piedici ţi se pun prin volumul de avize şi documente cerute sau timpul de răspuns foarte lung al autorităţilor, în unele cazuri lipsa unuia, iar câteodată reluarea avizelor că s-a schimbat conducerea”, povesteşte Alexandra Marcu.
Citeşte mai multe pe WALL-STREET.RO.