Prima săptămână belgiană la Bucureşti
Cu o înaltă tradiţie de peste 700 de ani în producţia de beri speciale şi în cea de praline de ciocolată dezvoltată încă din 1850, Belgia a dat naştere multor reţete de o rară fineţe. Astăzi, bucătăria belgiană se bucură de o deosebită reputaţie peste tot în lume datorită varietăţii gusturilor pe care o propune publicului consumator. Pe întreaga desfăşurare a Săptămânii belgiene vor fi servite în restaurantul Teatro: beri belgiene, ciocolată belgiană, vafe belgiene şi bineînţeles cartofi prăjiţi belgieni.
“Săptămâna belgiană” este o oportunitate pentru companiile belgiene să îşi arate expertiza, dar şi o ocazie pentru organizaţiile societăţii civile să confere vizibilitate planurilor lor de realizare a unei colaborări şi mai strânse cu partenerii români.
Odata cu împlinirea în 2013 a 175 de ani de relaţii diplomatice între România şi Belgia, istorici din ambele ţări colaborează în studierea bogăţiei de aspecte ce caracterizează acest trecut comun. Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 15:00, o conferinţă extraordinară va fi susţinută la Novotel cu titlul “Relaţiile economice româno-belgiene între 1838 şi 1916”.
Prima Săptămână belgiană în România reprezintă de asemenea o oportunitate pentru promovarea produselor şi serviciilor de calitate din ambele ţări. Prezenţa belgiană la nivel economic în România este în creştere datorită Mega Image care continuă expansiunea reţelei de supermarketuri, dar şi datorită unor companii care realizează noi investiţii sau îşi dezvoltă investiţiile deja existente din România. În 2012 schimburile comerciale bilaterale au înregistrat o creştere record.