Pizza pe roți. Cum au transformat doi români o mașină de legendă în cea mai populară pizzerie mobilă
Fie că vorbim de autorulote, rulote sau dubițe clasice, antreprenorii sunt tot mai inventivi în punerea pe roți a ideilor. Un bun exemplu sunt Andrei Gheorghe și Cristina Rotariu, care au pus bazele unei pizzerii. Și nu oricum, ci pe roțile unei mașini de legendă – un LandRover Defender.
Nu a fost festival sau concert important din România în care Camionetta nu a fost prezentă anul acesta. Business-ul gândit de Andrei și de soția sa, Cristina, îmbină într-un mod inovator pizzeria clasică, napoletană, cu servirea „la botul calului”.
Având antecedente în antreprenoriatul din zona gastronomică, lui Andrei nu i-a fost greu să pună la cale acest concept altfel – Camionetta, o pizzerie pe roți.
Astfel, cei doi au fost până în Olanda, de unde au adus un legendar LandRover Defender, în spatele căruia au montat un cuptor pentru pizza.
„Totul a venit de la sine, ducem mai departe un business de familie, pornit de tatăl meu în urmă cu 25 de ani. Este vorba de o firmă de catering care operează diverse proiecte culinare. În primăvară am hotărât să pornim un nou proiect culinar. Am studiat puțin piața și am decis să ne axăm pe street food, iar ca produs o pizza autentică napoletană, cu ingrediente și rețete originale”, povestește antreprenorul.
Ideea lui Andrei și a Cristinei a rezultat nu doar într-un ceva delicios, ci și într-o experiență vizuală în care oamenii pot vedea atât modul de preparare, cât și ingredientele folosite. Venind din același domeniu de lucru, mai precis alimentația publică, adaptarea la conceptul de pizzerie ambulantă a fost una ușoară din punct de vedere logistic, cu o investiție totală de 45.000 de euro. Cu toate acestea, provocări au fost…
De la volanul unui business, Andrei Gheorghe consideră că răbdarea și creativitatea sunt la fel de esențiale într-un business precum farurile unei mașini, pe întuneric.
„Realizarea cuptorului a fost principala provocare, construirea lui a durat in jur de 30 de zile. Trebuie să recunosc că am avut mari emoții, până în momentul în care am văzut prima pizza coaptă ieșind din acesta. Ulterior, trebuie să recunosc că nu ne-a fost ușor să găsim oameni și să formăm o echipă bună. Dar am reușit, am depășit ambele provocări”, își amintește Andrei.
Toate pizzele scoase din cuptorului LandRover-ului sunt speciale, fiecare având câte un ingredient vedetă. Cu toate acestea, dacă ar fi una de care nu s-ar sătura, Andrei spune că „Bufalina”, o rețetă simplă, tipic napoletană, este preferata lui.
Chiar dacă pofticioșii se pot bucura de pizza din cuptorul Camionetta doar la festivaluri și la evenimente private, foarte mulți dintre cei care au încercat-o s-au declarat încântați, lucru care le oferă celor doi soți o energie pozitivă și le permite să își dezvolte conceptul.
Pentru că este la fel de cald precum pizza proaspăt scoasă din cuptor, business-ul Camionetta este încă în stadiul de recuperare a investiției. Andrei și Cristina au învățat însă că dacă au perseverență, muncesc, au răbdare și dragoste pentru ceea ce fac, pot ajunge departe. Și asta intenționează să facă: să continue pe aceași linie pentru ca în viitorul apropiat să poată extinde conceptul astfel încăt să ajungă la cât mai mulți clienți.