Peste 50% din forţa de muncă globală ar lucra în afara graniţelor
Google şi Microsoft şi, în general, companiile americane, sunt preferate de majoritatea respondenţilor. Peste o treime dintre candidaţii care ar lucra în străinătate s-ar reloca pentru mai puţin de 5 ani. Drept consecinţă, aceştia exprimă un interes deosebit pentru contractele pe perioadă determinată (68%) sau temporare de peste 1 an (47%).
Timpul pentru care angajaţii se decid să rămână în străinătate este în scădere. În 2009, aproximativ jumătate din forţa de muncă mobilă urmărea să lucreze în altă ţara pentru mai mult de cinci ani. În prezent, 2011, acest raport a scăzut cu 20%, la mai puţin de o treime.
Între mutare şi relocare fizică
Exista o diferenţă semnificativă între dorinţa de mutare şi relocarea fizica. Există diferenţe mari şi între ţări. Candidaţii din Portugalia, Luxemburg şi Nigeria sunt cei mai dispuşi să se relocheze, în timp ce oamenii din Letonia, SUA şi China sunt mai puţin deschişi să muncească în străinătate.
În realizarea sondajului au fost implicate 66 de ţări, printre care şi România, prin intermediul BestJobs.ro, şi 162 495 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Studiul a fost efectuat de către The Network, împreună cu organizaţia de cercetare olandeză, Intelligence Group, în perioada iunie-septembrie 2011.