Orice afacere poate fi salvată cu deciziile corecte. 5 metode prin care se pot reduce costurile
Orice antreprenor sau manager are de luat de-a lungul timpului decizii destul de dificile când vine vorba despre reducerile de cheltuieli. Nu trebuie să uităm că aceste tăieri ar trebui făcute având în minte o strategie cât mai bine definită și nu haotic, doar pentru a avea facturi mai mici la finalul lunii. Orice bun manager știe că tăierile salariale și concedierile duc la rezultate dezastruoase pe termen lung, calea cea mai bună fiind câteva alegeri strategice. Iată cum se pot tăia costurile unei afaceri fără decizii care să afecteze angajații:
-
Redu masiv costurile cu mașinile. Cum poți face asta
O flotă auto este necesară aproape oricărui tip de business, chiar și dacă vorbim despre câteva mașini. Costurile cu ele se pot reduce în mare măsură cu ajutorul unei astfel de firme de leasing operațional. După cum vezi, ea se ocupă de tot – de la RCA și reparații în cazul unor avarii, până la punerea la dispoziție a unei mașini pe durata reparațiilor. Taxe, impozite, cheltuieli administrative – de toate se ocupă compania de leasing, fără ca tu și angajații tăi să pierdeți vremea cu nenumărate hârtii.
Mai mult decât atât, pentru că tot firma de leasing se va ocupa și de înlocuirea mașinii când e cazul, tu nu vei fi nevoit să sistezi activitatea. Nu este doar o modalitate de a tăia costurile, ci și una prin care administrarea flotei se face mai comod.
-
Taie din cheltuielile cu chiria și utilitățile printr-o metodă extrem de simplă
Lucratul de acasă este o modalitate foarte utilă de a mai tăia din costuri. Poți să implementezi un program în care se lucrează de acasă în fiecare vineri sau luni sau să dai posibilitatea lucrului de acasă în permanență pentru unii dintre angajați. În prezent, cu un laptop și o conexiune la internet se poate lucra la fel de bine de oriunde. În plus, și angajații vor fi încântați să lucreze de acasă, pentru că vor economisi timp în felul acesta.
-
Încearcă o abordare nouă în ceea ce privește angajații
Când ai nevoie de oameni, însă bugetul este limitat, ia în considerare colaboratorii externi. Costurile sunt mult mai mici și vei găsi o mulțime de freelanceri profesioniști. Costurile cu un colaborator extern sunt mult mai scăzute decât în cazul în care angajezi o persoană cu un contract individual de muncă.
-
Analizează cu atenție și renunță la cheltuielile inutile
Dacă nevoia de a tăia costurile este stringentă, e cazul să îți rezervi o zi pentru a analiza absolut toate contractele care sunt în derulare. S-ar putea să descoperi că o mulțime de bani se duc lunar pe lucruri inutile sau pe abonamente scumpe. Poți renegocia contractul cu instituția bancară cu care colaborezi sau cu furnizorul de internet sau alte astfel de servicii. S-ar putea să faci economii substanțiale, așa că merită pe deplin efortul de a analiza contractele.
-
Barter cu furnizorii, o soluție de luat în calcul
Orice business este, la rândul său, client pentru un alt business. Dacă reușești să obții contracte de barter pentru anumite servicii, poți tăia o mulțime de cheltuieli. Gândește-te cu atenție la furnizorii pe care îi ai și ia în calcul o ofertă pentru ei, așa încât în loc să le plătești serviciile, să le pui la dispoziție produsele sau serviciile tale.
Care dintre aceste modalități de tăiere a costurilor ți se pare cea mai eficientă?
Sursa foto: Shutterstock