Oportunităţi de carieră pentru tineri în domeniul IT&C
Peste 500 de studenţi în domeniul IT&C au venit sâmbătă la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti pentru a participa la evenimentul „Stagii pe bune” şi a afla astfel mai multe despre oportunităţile de practică oferite de unii dintre cei mai doriţi angajatori din domeniu. Seria evenimentelor continuă sâmbătă, 29 martie, la în Aula Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar tinerii care sunt în căutarea unui stagiu pe durata verii pot aplica gratuit pentru una dintre poziţiile disponibile pe platforma Stagii pe bune. http://stagiipebune.ro Tinerii care doresc să câştige experienţă profesională de calitate pe durata verii lucrând alături de unii dintre cei mai doriţi angajatori din domeniul IT&C pot aplica pentru una dintre poziţiile disponibile până pe data de 26 aprilie.
Care sunt responsabilităţile unui student în cadrul programului de practică?
Programele de practică oferite de partenerii programului sunt, aşa cum o spune însuşi numele acestuia, stagii pe bune. Acest lucru înseamnă că tinerii lucrează în mod direct pe proiectele tehnice ale companiei şi beneficiază de susţinerea şi suportul acesteia pentru a se dezvolta personal şi profesional. În plus, majoritatea companiilor partenere alocă mentori care le ghidează paşii acestor tineri pentru a le oferi o experienţă de învăţare cât mai completă.
De la dezvoltare de noi feature-uri şi produse, până la scriere, testare de cod şi lucru în echipă folosind metodologii şi instrumente inovatoare, tinerii au acces la informaţie de ultimă generaţie şi pun astfel în aplicare cunoştinţele învăţate pe băncile şcolii.
Cum se obţine un stagiu şi care sunt perspectivele după finalizarea acestuia?
Nu este uşor să obţii unul dintre stagiile de practică disponibile: concurenţa este foarte mare, iar procesul de recrutare este unul complex care include atât interviuri faţă în faţă cât şi testări ale competenţelor tehnice. Doar cei mai buni dintre aplicanţi au şansa de a efectua aceste stagii, însă eforturile merită având în vedere perspectivele frumoase de carieră pe care le au după finalizarea programului.
Pe lângă experienţa pe durata verii, tinerii au ocazia de a alege ulterior să continue colaborarea în cadrul companiei, de cele mai multe ori cu un program flexibil care să le permită să îşi continue studiile. „Pentru noi e important să îşi termine educaţia! Avem nevoie de oameni bine pregătiţi pe viitor, iar dacă vedem că neglijează facultatea îi trimitem înapoi la şcoală.”, a declarat Ileana Chermenschi, Marketing Director 4PSA. Această abordare este susţinută şi de alte companii prezente la eveniment, acestea considerând stagiile de practică drept o investiţie pentru viitor.
În plus, studenţii din ani terminali pot continua să lucreze alături de companii şi prin realizarea de lucrări de diplomă împreună cu acestea, iar o parte dintre angajatori susţin activ acest tip de colaborare prin acordarea de burse şi coordonarea cu laboratoare din universităţi şi cadre didactice.
Peste 400 de poziţii de stagiu sunt înscrise în acest moment pe platforma „Stagii pe bune”, iar companiile care oferă oportunităţi pentru studenţi în domeniul IT&C pe durata verii pot continua să înscrie poziţiile disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro. Termenul de înscriere pentru companii este de 7 aprilie, iar acestea pot înregistra un număr nelimitat de stagii în mod gratuit şi vor beneficia de prezentarea acestora pe platformă şi promovarea în newsletter-ul InfoStagii.