Oamenii care pun in miscare Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”
Ioan Panzaru, Rectorul Universitatii din Bucuresti, este Presedintele Comisiei pentru Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”.
„Cu profilul sau inalt, proiectul nu putea reusi fara excelenta echipa a PNUD si fara competentele deosebite ale membrilor sai. Relatia de colaborare dintre diferitele ministere este nesperat de buna, iar implicarea membrilor comisiei in acest proiect, ca observatori ai interviului, de pilda, a depasit asteptarile mele. In ciuda diferitelor incertitudini care inca mai persista, statutul de manager public creeaza aspiratii si atrage talente, astfel incat stereotipul dupa care toti tinerii de valoare pleaca definitiv din tara primeste o dezmintire clara prin proiectul nostru”.
Razvan Cirica este Directorul de Programe din cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare sub a carui directa coordonare intra Unitatea de Implementare a Proiectului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”.
„Am fost mai mult decat bucuros sa ma ocup de acest proiect. In sfarsit, reforma administratiei publice din Romania este privita serios. Am colaborat foarte bine cu membrii Unitatii de Implementare, deoarece e foarte usor sa lucrezi cu oameni de calitate. Mihai Toader este un manager de proiect foarte bun, care isi stie treaba foarte bine, o face la un nivel de calitate foarte inalt si e capabil sa produca niste rezultate remarcabile. Iar in Comisia pentru Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, condusa de domnul rector Ioan Panzaru, am intalnit oameni de un inalt nivel profesional si uman, ce lucreaza foarte bine tocmai datorita contributiei domnului Panzaru, care este un lider innascut. Trebuie sa ii mai multumesc sefei PNUD Romania, doamna ambasador Soknan Han Jung, care este un catalizator de energii, resurse si idei absolut remarcabil”.
Unitatea de Implementare a Proiectului
Mihai Toader detine functia de Manager de Proiect in cadrul Programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, facand parte din echipa care a pus bazele acestui program educational in anul 2004.
Mihai Toader a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in cadrul Academiei Tehnice Militare si, ulterior, cursurile postuniversitare „Politici Publice si Drept” si „Project Management” la Universitatea Open University din Marea Britanie.
Si-a inceput cariera in 1982, in cadrul departamentului Telecomunicatii. In perioada 1992-1998, a lucrat pe rand in departamentul Informatica/Calculatoare din cadrul Inspectoratului General de Politie, apoi ca Expert IT in Brigada de Combatere a Crimei Organizate. In 2004, Mihai Toader a devenit Consultant Expert in cadrul Directiei Generale pentru Integrare Europeana si Relatii Internationale din Ministerul Administratiei si Internelor.
„Cred cu tarie ca acest program ofera o sansa reala tinerilor in actiunile lor de a-si construi un viitor civilizat in Romania. De aceea, sufletul mi s-a umplut de bucurie cand, in august 2005, am constatat cum un grup eterogen de tineri studenti curajosi s-a transformat in echipa viitorilor manageri publici BSGR 2005.
In primul rand, vreau sa multumesc cetatenilor romani care, prin plata taxelor, contribuie direct la consolidarea bugetului necesar Bursei Speciale <
Simona Neumann, Ofiter, este coordonatoarea Sectiunii Academice in programul Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. Studiile sale includ cinci ani la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica din Timisoara, urmati de alti trei la un masterat in Studii Europene, la Facultatea de Studii Europene Comparate a Universitatii de Vest. In prezent, este doctoranda in relatii internationale.
Simona Neumann a condus filiala din Timisoara a Centrului de Informare privind Oportunitatile de Studii in Statele Unite – afiliat Departamentului de Stat al SUA, dupa care a lucrat la Institute of International Education – Council for International Exchange of Scholars in Washington si la Veb-Academia Europea din Florenta. A fost cercetator asociat la Centre for Study of Culture and Values la Universitatea Catolica din Washington si a coordonat filiala din Timisoara a Agentiei Nationale „Leonardo da Vinci” in cadrul Universitatii de Vest. In prezent, Simona Neumann acorda consultanta de specialitate beneficiarilor Bursei Speciale „Guvernul Romaniei”, monitorizeaza rezultatele obtinute de acestia pe parcursul studiilor si elaboreaza materiale pe teme academice.
Emanuel Cernat este Ofiter, coordonator al Concursului National pentru Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. In 2003, a absolvit cursurile Facultatii de Comunicare si Relatii Publice (SNSPA), detinand in anul 2001 functia de vice-presedinte al Asociatiei de comunicare „Ethos”. In 2004, s-a inscris la un masterat online in management de proiect la aceeasi institutie, fiind in prezent doctorand al Facultatii de Film si Televiziune din cadrul UNATC. Emanuel Cernat si-a inceput parcursul profesional in anul 2002, la Biroul de Presa al Ministerului Integrarii Europene, iar din 2004 a coordonat Departamentul de Comunicare din cadrul Directiei de Comunicare si Presa al ministerului. O data cu demararea programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, Emanuel Cernat s-a alaturat Unitatii de Implementare a Proiectului, unde coordoneaza, in prezent, toate activitatile legate de buna desfasurare a Concursului National, promoveaza si asigura reprezentarea programului in cadrul tuturor actiunilor si activitatilor specifice acestuia.
Monica Popa este Ofiterul de Relatii Publice al programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. Ea a absolvit, in 1997, Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar din 2004 urmeaza un master in Comunicare la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA.
Experienta sa profesionala a inceput in agentia de publicitate Saatchi & Saatchi, ca Asistent Executiv al CEO al agentiei, intre anii 1997-2001, si a continuat la Colgate-Palmolive Romania, ca Promotion Manager si Marketing Trainee. Intre 2002-2005, a fost Coordonatorul de Comunicare al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. In aprilie anul acesta, Monica Popa a fost cooptata in programul Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, unde raspunde de conceperea, implementarea si urmarirea strategiei de relatii publice a programului, in scopul promovarii corespunzatoare a acestuia si a rezultatelor sale, coordonand relatia cu sub-contractorii de relatii publice, asigurand actualizarea site-ului programului si elaborarea materialelor de PR, comunicarea cu mass-media si cu potentialii beneficiari.
Miriam Costea este Expert in Comunicare in cadrul programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. Intre 1991 si 1997, Miriam Costea a studiat medicina, apoi si-a indreptat pasii catre domeniul Relatiilor Publice. In 2000, Miriam Costea a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii din Bucuresti. Si-a completat educatia cu un master in Administratie Publica, la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.
In 2001, a pus bazele Biroului de Relatii Publice al Universitatii din Bucuresti, pe care l-a si condus pana in 2004. Anul urmator a preluat functia de Coordonator Relatii Publice la Agentia Romana pentru Investitii Straine.
Ca Expert in Comunicare, Miriam are rolul de a asigura mai buna cunoastere a programului si a impactului acestuia. Responsabilitatile ei includ coordonarea comunicarii inter-institutionale si sprijinirea parteneriatelor strategice in cadrul programului.
Michaela Grigoras ocupa pozitia de Asistent Operational in Unitatea de Implementare a Proiectului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. A lucrat multi ani in Ministerul Administratiei si Internelor. Dupa absolvirea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, a ales sa lucreze pentru PNUD Romania. Primul proiect, „Law Enforcement Best Practice Manual for Fighting against Trafficking of Human Beings”, care se apropia de specificul muncii desfasurate pana atunci, i-a fost si cel mai drag. Considera ca traficul de persoane ramane o problema de actualitate, nu numai pentru institutiile de aplicare a legii, ci si pentru oamenii simpli. Al doilea proiect, „Romanian National Self-Assessment Capacity for Global Environment Management”, s-a desfasurat pe domeniile Diversitatii Biologice, Combaterea Desertificarii si a Schimbarilor Climatice in concordanta cu Conventiile ONU.
Eugen Rasoiu este Asistentul de Proiect si Expertul Juridic al Unitatii de Implementare a Proiectului. Studiile sale au inceput cu Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti (1998-2002) si au continuat cu un curs de Dreptul Uniunii Europene la Universitatea din Bucuresti (2002-2003) si doua cursuri organizate sub egida CODECS, unul de Managementul clientilor si al calitatii si unul de Management financiar.
Intre 1998 si 2002, Eugen Rasoiu si-a facut stagiatura in Biroul de avocatura „Aurel Rasoiu”, iar in perioada 2002-2004, a ocupat pozitia de consilier juridic si asistent de proiect in cadrul Young Professionals Scheme. Din 2004, s-a alaturat echipei programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. Aici, el are ca atributii oferirea de consultanta juridica, asistenta acordata managerului de proiect, urmarirea respectarii contractelor de catre bursieri etc.
Alexandru Docze este webmasterul programului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”. In 2004, a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul UPB. Experienta sa profesionala include, intre altele, dezvoltarea de aplicatii web, software pentru arhivare electronica si monitorizare de presa, experienta ce a fost dobandita atat prin colaborari cu diverse societati si institutii, cat si prin activitatea depusa in cadrul propriei firme de IT.
Principalele sale atributii in cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului Bursa Speciala „Guvernul Romaniei” sunt realizarea si intretinerea site-ului programului, www.burseguvern.ro, precum si conceperea si dezvoltarea de software ce ajuta la buna desfasurare a proiectului.