O platformă administrativă din România lansează un comparator gratuit între diverse forme de angajare și colaborare, valabile pentru 2018 versus 2017
„Comparatorul de pe CalculatorVenituri sprijină managerii și antreprenorii să ia rapid decizii juste în privința formelor de remunerare, aferente contractelor de angajare și colaborare din acest an. În același timp, angajații pot verifica modul în care angajatorii le-au respectat drepturile negociate, în urma schimbărilor aduse de <<Revoluția Fiscală>>”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software.
Prin comparație, în anul 2017, o PFA cu normă de venit avea cele mai mici costuri, în timp ce la polul opus, cu cele mai mari costuri, se afla o PFA care avea determinarea impozitului în sistem real. Mai mult, annul trecut, pentru veniturile obținute prin cedarea drepturilor de proprietate intelectuală, persoanele în cauză datorau taxe mai mici decât pentru PFA în sistem real, diferența dintre acestea fiind de 20,2% raportat la net.
În anul 2018 se păstrează același trend, potrivit analizelor realizate de specialiștii Romanian Software, cel mai mic cost fiind cel pentru PFA cu normă de venit și cel mai mare cost – pentru PFA în sistem real, iar diferența între costul taxelor cu PFA în sistem real și drepturi de autor este de 4%.
În concluzie,…
Continuarea materialului o găsiți pe hrmanageronline.ro.