Născut sub steaua fără nume, pe 18 octombrie: Mihail Sebastian
Era un mare iubitor de muzică clasică, iar acest lucru s-a răsfrânt și în lucrările sale, în care se pot găsi referințe legate de marii compozitori. Istoria sa ca om al literelor s-a întrepătruns foarte mult cu cea de evreu, fapt care s-a văzut foarte bine și în viața sa, mai ales când o bună parte dintre prieteni a ales să se depărteze de el, în perioada apariției Gărzii de Fier.
În 1934, acesta a publicat o nouă nuvelă numită "După două mii de ani". Opera arată ce însemna la vremea aceea să fii evreu în România. Pentru această lucrare, el i-a cerut lui Nae Ionescu, care la vremea aceea încă era prieten cu Sebastian, să-i scrie prefața.
Ionescu a fost de acord și, în redactarea prefaței, acesta a introdus mai multe paragrafe antisemitice care erau chiar contra naturii acestei cărți.
Spre finalul vieții sale a fost dat afară din propria casă, din cauza noilor legi antisemite, așa că Sebastian s-a mutat într-o casă închiriată în mahalalele Bucureștiului, unde a continuat să scrie.
După ce a supraviețuit tuturor ororilor la care au fost supuși evreii în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, scriitorul și-a găsit sfârșitul sub roțile unui camion în data de 29 mai 1945.