Mini-roboții programați de liceeni s-au întrecut în finala STEM Innovation Challenge
Pe 19 mai, la sediul Freescale Semiconductor România, a avut loc finala proiectului STEM Innovation Challenge, în cadrul căreia 32 de liceeni din Capitală și-au testat abilitățile de programare într-un mod inedit. Scopul evenimentului a fost să-i încurajeze pe tineri să urmeze o carieră în ştiinţele exacte. Lucrând timp de patru săptămâni, în echipă cu ingineri embedded software, tinerii au programat mini-roboți care să parcurgă cu viteză maximă un circuit conceput de organizatori.
Echipa „Path Finder”, care programat cel mai rapid mini-robot, a fost formată din elevii Cristian Alexandru (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu), Dumitrescu Andrei (Colegiul Național Ion Creangă), Gheorghe Alina (de la Colegiul Bilingv George Coșbuc) și Vădureanu Andreea-Mihaela (Colegiul Național Spiru Haret). Pe locurile doi și trei, la diferență mică de timp, s-au clasat echipele Sky421 și Mustang, aceasta din urmă câștigând și premiul pentru cel mai bun cod. Juriul a acordat și un premiu pentru cea mai bună prezentare, care a revenit echipei Sava’s Creed de la Colegiul Național Sfântul Sava.
Elevii au fost selectați în urma unui test de programare în limbajul C++ și a motivației lor, finaliștii studiind în clasele a X-a și a XI-a la: Colegiul Național George Coșbuc, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Colegiul Național Grigore Moisil, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Iulia Hașdeu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Colegiul Național Sf. Sava, Colegiul Național Spiru Haret și Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I. N. Socolescu.