Mic ghid al mijloacelor de transport București – Cluj pentru cei care călătoresc în interes de serviciu
Cu numai 50 de firme diferență față de Capitală, Clujul este județul cu cele mai multe societăți comerciale. În principal, acestea sunt companii debutante, dar statisticile arată că tot mai mulți clujeni se dedică antreprenoriatului, transformând orașul transilvănean într-un lider al firmelor active interne.
O analiză recentă a destinaţiilor de călătorie alese de clujeni şi ieşeni arată că Bucureştiul este principalul obiectiv atunci când călătoresc pe plan intern şi, cel mai probabil, în interes de serviciu. Desigur, același lucru este valabil și pentru firmele bucureștene care doresc să se extindă pe plan local, mai ales cele în domeniul IT, telecomunicații sau construcții, din moment ce în Cluj personalul specializat este la mare căutare.
-
AUTOMOBILUL este cel mai COMOD
O călătorie de aproape cinci ore şi jumătate cu automobilul este destul de obositoare, însă este cea mai comodă. Cele mai mari dezavantaje sunt amenzile rutiere, punctele de penalizare acumulate sau imposibilitatea de a lucra la laptop sau la telefon, ceea ce presupune o zi de muncă pierdută pentru un om de afaceri activ sau pentru un angajat. Automobilul este totuși cel mai la îndemână, în special în situațiile de urgență când plecarea se poate face pe nepusă masă.
Există două variante de traseu, cu o diferenţă de aproximativ 20 km între ele. Prima include localităţile Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov şi București, iar cea de-a doua are ca puncte de reper localităţile Cluj-Napoca, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești şi București.
-
AVIONUL rămâne în continuare cel mai RAPID
Cea mai rapidă cale de a ajunge în Capitală din Cluj-Napoca sau invers este transportul aerian, deoarece această călătorie nu durează nici o oră. Nici nu trece bine jumătate de oră de zbor de la decolare că se difuzează mesajul care anunță pregătirea aterizării. Pentru un zbor Cluj – Bucureşti pot fi achiziţionate bilete la preţuri de până în 50 de euro, dus-întors, iar dacă faci rezervarea din timp, poţi obţine reduceri semnificative de preţ, conform opțiunii Caută Tarife Reduse valabilă pe site.
Avantajul unei astfel de alegeri este faptul că poţi opta pentru o călătorie dus-întors în aceeași zi la un preţ accesibil şi te poţi folosi eficient de orarul bine pus la punct.
-
AUTOCARUL este cel mai IEFTIN, însă durata este îndelungată
Autocarul este cel mai ieftin mijloc de a călători de la Cluj-Napoca la Bucureşti. Fie că pasagerii se urcă de la Sala Sporturilor “Horia Demian”, fie din cele două autogări clujene, autocarele pleacă spre Bucureşti aproape din două în două ore, ultima cursă fiind programată la ora 22.00. Călătoria durează aproximativ opt ore şi cincisprezece minute, debarcarea făcându-se în autogara din cartierul bucureştean Militari. Din București spre Cluj, plecările cu autocarul se fac fie de la Autogara Filaret fie de la Autogara Militari însă durata poate depăși opt ore și jumătate sau chiar nouă ore din cauza traficului îngreunat al Capitalei.
Douăsprezece autobuze fac legătura zilnic între cele două oraşe, în timpul călătoriei fiind făcute 13 opriri, în staţiile din localităţile tranzitate, iar preţul unei călătorii este de aproximativ 90 de lei.
O soluție creativă la problema drumului lung și obositor au găsit-o doi antreprenori americani care au pus bazele firmei Cabin. Autocarele Cabin și-au propus să fie mini hoteluri pe roți, fiecare pasager având la dispoziție propria nișă confortabilă în care să se odihnească pe ruta dintre Los Angeles și San Francisco. Mai mult, autocarele Cabin sunt dotate cu WI-FI și prize pentru gadgeturi pentru ca toți pasagerii să rămână conectați iar personalul poate distribui ceai fierbinte chiar și pe timpul nopții.
-
TRENUL este încă POPULAR printre cei care se bucură de drum
Unul dintre cele mai populare mijloace de transport rămâne, în continuare, trenul. Avantajul călătoriei cu trenul, în special pe timp de noapte, este acela că te poţi odihni în vagoanele speciale, la cușetă, iar iubitorii de natură o pot admira în drum spre destinație. De asemenea, dacă ești conectat la Internet, îți poți rezolva din task-uri din mers sau îți poți pune la punct ultimele detalii dinaintea unei întâlniri importante.
Biletul de tren costă circa 160 lei şi poate fi achiziţionat online, direct de la gară sau din agenţiile CFR, iar călătoria durează cu aproximativ zece minute mai mult decât cea cu autocarul.
Fie că ești nerăbdător, fie că vrei să te bucuri de drum mai mult decât de destinație, există opțiuni pentru fiecare. În ceea ce privește siguranța mijlocului de transport, statisticile recente bazate pe numărul de accidente au arătat faptul că transportul aerian este cel mai sigur, datorită standardelor înalte de construcţie, mentenanţă şi operare a avioanelor. Desigur, nu ar trebui să fii descurajat de o astfel de informație. În funcție de nevoile, dar și de plăcerile tale, transportul rămâne la latitudinea ta.
Sursa foto: shutterstock.com