Locuri de muncă pe vase de croazieră. Cum găseşti un astfel de post
După zece ani petrecuţi pe mare, Marius Marin a hotărât în 2011 să se retragă. Şi asta după ce, din martie 2001 şi până în 2011, reuşise să parcurgă aproape toate etapele unei profesii de bucătar, de la ajutor, până la cea de sous chef. Mai avea de urcat o singură treaptă până la cea de chef de cuisine, când a hotărât că ar fi timpul pentru un job pe uscat şi mai mult timp liber.
„Ca şi cook apprentice aveam săptămânal destul de multe ore libere, dar cu cât am crescut în ierarhie, cu atât s-a redus şi timpul liber şi au crescut responsabilităţile, fiind nevoit să muncesc până la 16 ore pe zi”, povesteşte Marius Marin. Concluzia trasă de Marin după deceniul petrecut în cea mai mare parte pe mare este că un astfel de job „merită efortul numai dacă ai vârsta sub 25 de ani şi dacă eşti necăsătorit”.
Citiți articolul integral pe IncomeMagazine.ro