Înțelepciunea vine… de pe Facebook!
Cred că e firesc, natural, ca prioritățile să se schimbe, iar noile preocupări să arunce o umbră asupra celorlalte, intrate deja în rutină.
Apoi, mi-au picat ochii pe unul dintre mesajele motivaționale ce umblă, nestingherite, pe Facebook: „Dacă e important pentru tine, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză!”
Un adevăr ieftin, dar… atât de adevărat.
Nu trebuie să fie cel mai important lucru ci, doar, important, să conteze, să reprezinte o completare a ceea ce ești TU…
Așa că, mergând pe aceeași linie directoare a Facekook-ului, îmi zic: „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi” căci „ceea ce faci azi determină ceea ce vei fi mâine.” Un joc de cuvinte în care prezentul și viitorul par atât de ușor de gestionat.
Așa și este, într-o oarecare masură…
Ceea ce faci, în fiecare moment al vieții, în fiecare situație, cu implicații atât personale, cât și profesionale, proiectează sau contruiește viitorul. „Ceea ce va fi este consecința a ceea ce este.”
Cu cât lași lucrurile să-ți scape de sub control, adică, în voia sorții, cu atât mai mult vei fi străin de ceea ce ți se întamplă, de viața ta!
„Cu fiecare piatră pe care o așezi, nu o arunci, ridici temelia casei tale.”
Aș putea continua sau ați putea continua într-un exercitiu de imaginație inepuizabil și / sau inepuizabilă.
Ideea este că, în viață, alegem acele situații care rezonează, într-o oarecare masură, cu ființa noastră. Oamenii din jurul nostru reflectă ceea ce suntem sau ceea ce ne dorim să fim, gestionăm cel mai bine situațiile în care ne aflăm atunci când avem o stare de confort, ne alegem obiectivele sau ne fixăm scopurile astfel încât să ne demonstrăm capacitatea sau aptitudinile, nouă înșine sau celorlalți.
TOTUL ESTE DOAR DESPRE NOI, despre imaginea noastră în proprii ochi sau în ai celorlalți.
Alegerile în viață le facem pentru noi înșine. Este o amăgire să crezi că faci ceva pentru ceilalți.
Pe același criteriu alegem și motivaționalele de pe Facebook… ele reflectă, într-o masură mai mică sau mai mare, ceea ce suntem sau dorim să fim, ceea ce gândim sau am dori să gândim.
Nu sunt, mereu, adepta înțelepciunii împrumutate de pe rețeaua de socializare, însă, este o formă de exprimare, de comunicare și de proiectare a propriei imagini, pe care o construim asemenea unui joc de puzzle.
Nu putem să ignoram faptul că acum, cu siguranță, mult mai mulți au acces la citate sau aforisme, ca și înțelepciune populară sau atribuită cuiva, ceea ce e un beneficiu, cred eu. Cu mențiunea că: „Cititul poate dăuna grav… ignoranței”
Așadar, înțelepciunea vine și pe această cale! Și, dacă nu te face mai deștept, măcar te face să pari… până la proba contrarie!
Cum spunea La Fontaine, tot pe Facebook: „Mulți oameni, de departe, par ceva, iar de aproape, nimic.”
Revenind la problema inițiala, „lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.”Așa că, „Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci” și totul va fi bine!
P.S.: tomai am postat un citat…
Mimi Necula
Trainer comunicare verbală şi nonverbală