Hilton are un nou Chef
"Sunt absolut onorat să conduc bucătăria Athénée Palace Hilton, un hotel a carui istorie se împletește cu istoria Bucureștiului. Dorința mea este să contribui la îmbogățirea gastronomiei acestui oraș minunat prin împărtășirea cunoștințelor mele culinare cu tinerii talentați pe care îi am în echipă”, mărturisește bucătarul.
Franz Conde și-a început cariera în gastronomie în Venezuela, urmând cursurile celei mai prestigioase academii în domeniul culinar, CEGA – Centro de Estudios Gastronomicos. Imediat după terminarea școlii și-a urmat pasiunea pentru gătit în Italia, unde a făcut ucenicie în restaurante precum Nadia (2*Michelin), Antica Osteria del Ponte (3*Michelin), Enoteca Pinchiorri (2*Michelin) și San Domenico (2*Michelin). Ulterior a ajuns în sudul Angliei unde a condus și gătit la restaurantul Aragua, apoi s-a mutat la Londra unde a ocupat funcția de Group Executive Chef pentru Gaucho. În industria hotelieră a început să lucreze în 2005, când a debutat colaborarea sa cu hotelul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul.
Povestea lui Chef Conde cu Hilton Hotels & Resorts a început în 2007 când s-a alăturat echipei hotelului Hilton din Amsterdam, unde a petrecut nouă ani în calitate de bucătar șef al hotelului. În timpul acestei experiențe s-a ocupat de relansarea restaurantului Roberto’s, inclusiv realizarea unui nou concept, crearea standardelor de meniu și funcționare, a scris rețetele și a conceput design-ul pentru cartea de bucate a restaurantului – "Pura Cucina Italiana".
Chef Conde deține numeroase premii care demonstrează talentul si pasiunea sa pentru gătit. În 2011 a câștigat concursul "Chef of Champions" și a primit titulatura de cel mai bun bucătar-șef din hotelurile Hilton din Europa, iar în 2012, sub conducerea sa, restaurantul Roberto’s a fost desemnat de revista Italie Magazine "Restaurantul Italian al Anului". În 2015 a câștigat locul al treilea la Hilton F&B Master Competition dintr-un număr de 255 hoteluri Hilton participante din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Multiplele distincții sunt dovezi ale dedicării și măiestriei sale în arta culinară.