Forţa minţii noastre stă în echilibrul interior
În cadrul relaxat al clubului Garage Hall, discuţia a atins mai multe puncte de vedere complementare, care au pus în valoare potenţialul minţii umane, aşa cum este văzut de cei trei.
„Nu există o reţetă fixă pentru ca mintea noastră să fie mai puternică“, a explicat Alis în timpul evenimentului. Potrivit specialistului de la Mind Learners, mintea funcţionează precum muşchii, care dacă sunt antrenaţi devin mai performanţi şi mai capabili de efort. Alice crede că exerciţiile de conştientizare a propriilor emoţii sunt un mod de a ne dezvolta capacitatea mentală.
Deloc suprinzător, antreprenorul Mru Patel, care i-a întâlnit în cariera sa profesională pe faimoşii Bill Gates, Warren Buffet sau Richard Branson, a pus accentul pe meditaţie şi pe respiraţie, spunându-ne că este foarte important să ne concentrăm la ce urmează să se întâmple şi să ne debarasăm de problemele din trecut. Patel a mărturisit că meditaţia şi Yoga îl ajută să-şi activeze diferite părţi ale minţii, dar şi să-şi îmbunătăţească felul în care gândeşte. Totodată, ne-a sfătuit să fim atenţi la ceea ce mâncăm, să facem sport şi să avem o atitudine pozitivă, care ne ajută şi pe noi, şi pe toţi cei cu care intrăm în contact.
Theodor Paleologu, care ne-a demonstrat că are mai mult umor într-un cadru mai restrâns decât în emisiunile politice la care participă la televizor, a citat din clasicii francezi, precum Montesquieu şi Henry de Montherlant, şi a declarat că împărtăşeşete mai degrabă modelul vest european decât cel oriental de a ne pune mintea în mişcare. Deşi s-a declarat sceptic referitor la felul în care mersul la sala de gym ne poate ajuta să gândim, Paleologu a recunoscut că perioada în care s-a aflat în campanie electorală, a fost una dintre cele mai solicitante din punct de vedere fizic din cariera sa politică.