Elita mediului de afaceri românesc, premiată la Gala Forbes 500 Business Awards
Premiul special pentru „curaj” a fost acordat domnului Ștefan Vuza, unul dintre puținii oameni de afaceri români care continuă să realizeze investiții importante în dezvoltare și unul dintre cei care luptă pentru salvarea combinatului Oltchim, pe care-l vede ca parte integrantă a ”Societății Române de Chimie”.
Premiul special pentru „inovație” a fost acordat domnului Andrei Pitiș, Founder & Chief Technology Officer al Vector Watch, companie care tocmai a lansat ceasul inteligent Vector Watch, unul dintre cele mai cool produse ale creativității românești.
Premiul special pentru performanță a fost acordat domnului Neculai Mihai, unul dintre fondatorii Fan Courier, o companie care a demontat mitul potrivit căruia într-o economie dominată de multinaționale, este greu să reușești ca antreprenor român.
Premiul special pentru dinamism a fost acordat domnului Iulian Stanciu, unul dintre cei mai activi antreprenori români în ultimii ani.
Premiul special pentru antreprenoriat social a fost acordat domnului Bogdan Georgescu, creatorul bibliotecii pentru corporatiști Bookster.
Premiul special pentru antreprenoriat a fost acordat domnului Dragoș Anastasiu, care a renunțat, în anii 90, la o carieră de medic în Germania pentru a deveni antreprenor în România, iar astăzi deține compania din turism cu cea mai mare cifră de afaceri.
Premiul special antreprenor în serie a fost acordat domnului Radu Georgescu, unul dintre cei mai prolifici antreprenori român, care ne-a obișnuit să nu treacă un an fără ca el să facă vreo tranzacție, atât din perspectiva de antreprenor, cât și de investitor.
Forbes România a acordat diplome de excelență
– domnului Mișu Negrițoiu, pentru transformarea, într-un an și jumătate, a Autorității de Supraveghere Financiară într-o entitate capabilă să piloteze dezvoltarea piețelor supravegheate și să mențină echilibrul dintre interesele furnizorilor de servicii financiare nebancare și cele ale consumatorilor;
– doamnei Ioana Filipescu, pentru rolul său în dezvoltarea și profesionalizarea pieței de fuziuni și achiziții din România;
– domnului Liviu Tudor, pentru contribuția sa la dezvoltarea pieței imobiliare de calitate;
– domnului Mircea Tudor, pentru succesul său în business-ul bazat pe o invenție proprie, dar și pentru preocuparea sa continuă pentru susținerea tinerilor inventatori;
– domnului Mihai Sofian, pentru activitatea sa de business și pentru contribuția pe care o are pentru crearea unui mediu de afaceri profesionist;
– domnului Gabriel Zbârcea, unul dintre avocații de business care și-a pus cel mai puternic amprenta asupra mediului de afaceri local;
– domnului Corneliu Bodea, pentru contribuția sa la dezvoltarea sectorului energetic din România;
– domnului Horia Manda, pentru rolul pe care l-a jucat, în ultimele două decenii, în supervizarea unor investiții de peste 200 de milioane de euro.
Nu în ultimul rând, domnul Ion Țiriac a fost desemnat „cel mai puternic om de afaceri român”, iar OMV Petrom SA a fost desemnată “cea mai puternică întreprindere din România”, conform Forbes 500.
Gala Forbes 500 Business Awards a fost realizată cu sprijinul BMW Group România și Vodafone România și Le Midi, ca parteneri Gold, Philip Morris Trading România, ca partener Silver, Asebuss, ca partener academic, precum și PPD România, Florăria Iris, Pepsi, Domeniile Sâmburești, Hot Spot Coffee, Tudor Tailor, Leonidas, Ermanno Scervino și Icelandia.
Momentele artistice au fost asigurate de către Răzvan și Andreea Stoica, Viviana German și Viorica Pintilie Band.
Regăsiți o galerie foto detaliată de la eveniment pe pagina de Facebook a Forbes România