După 8 ani în corporație testează antreprenoriatul
A absolvit Universitatea Politehnică, Facultatea de Chimie, dar a lucrat timp de șapte ani și jumătate în cadrul unei companii de distribuție echipamente medicale. Inițial, se ocupa de suport vânzări și de licitații – perioadă care spune că a ajutat-o foarte mult în accesarea finanțării de la stat-dar treptat a migrat către zonă de marketing.
Declicul s-a produs în momentul în care a absolvit un MBA și a realizat că ar putea să-și construiască propriul business: “Am rămas oarecum motivată de ceea ce se întâmplase acolo: colegii mei aveau propriile afaceri sau dețineau poziții de top management în diverse companii. Mediul era foarte competitiv și m-am gândit că aș putea să transform un hobby într-un business”, spune Vera.
Însă în momentul în care s-a gândit la hobby-urile și pasiunile ei, și-a dat seamă că este destul de greu să implementeze o idee de afacere pentru că nu știa ce i-ar plăcea să facă. “Si mi-a luat destul de mult timp să-mi dau seama”, povestește Vera. După ce a făcut o cercetare de piață și a studiat legislația pentru tineri întreprinzători, și-a dat seama că vrea să fie designer vestimentar. A făcut planul de afaceri și la trei ani de la terminarea MBA-ului afacerea sa era gata de implementare.
În ceea ce privește finanțarea, Vera a apelat la fondurile de 50% din investiția totală oferite de statul român antreprenorilor debutanți prin programul SRL-D, în cadrul căruia a obținut 10.000 de euro.
Citește mai multe despre provocarea Verei Alecsa pe wall-street.ro.