De ce a rămas în istorie ziua de 28 noiembrie
Pe 28 noiembrie 1919, România semna, la Washington, o serie de acorduri internaționale cu privire la stabilirea zilei de lucru de 8 ore și a săptămânii de lucru de 48 de ore în stabilimentele industriale.
În aceeași zi, s-a stabilit și vârsta minima de admitere a copiilor în muncile industriale, lucrul de noapte al femeilor și copiilor și munca femeilor înainte și după naștere.
Un alt eveniment important s-a petrecut pe 28 noiembrie la București, în anul 1920. A fost lansat săptămânalul „Adevărul literar și artistic”, un supliment cultural al ziarului „Adevărul” și care a continuat „Adevărul ilustrat”.
Săptămânalul „Adevărul literar și artistic” a fost fondat de Constantin Mille și se distribuia miercurea, împreună cu ziarul. Publicația a rezistat 19 ani, până în 28 mai 1939, perioadă în care a avut trei directori: Emil Fagure, A. de Hertz și Mihail Sevastos.
În „Adevărul literar și artistic” au apărut fragmente din „Enigma Otiliei”, de George Călinescu, înainte ca opera să fie publicată în roman, din „Rusoaica”, de Gib Mihăescu, din „Baltagul”, de Mihail Sadoveanu, și tabletele lui Tudor Arghezi.
Tot pe 28 noiembrie, în anul 1954, s-a născut poetul Traian T. Coșovei, care face parte din generația literară 80. A făcut parte din cenaclul condus de criticul literar Ovid S. Crohmălniceanu, dar și din Cenaclul de Luni, al lui Nicolae Manolescu
Împreună cu Florin Iaru, Ion Stratan și Mircea Cărtărescu, creează primul nucleu elitist al Generației ‘80 (Generația în blugi). În anul 1990, a redactat, împreună cu Dan Goanță, revista „Vești proaste”, din care apar 6 numere.
Mai târziu, împreună cu prozatorul Mircea Nedelciu, editează ziarul „Punga d'un kil – organ de stat la coadă”, care era tipărit pe pungi de hârtie destinată ambalării produselor alimentare, sub deviza „Vom fi mai mult decât ocaua lui Cuza”.
De-a lungul timpului, a fost recompensat cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Asociației Scriitorilor din București, Premiul Academiei Române și Premiul Uniunii Tineretului Comunist.