Companiile mici își măresc bugetele de training
Îngrijorarea companiilor privind stresul la locul de muncă este firească, având în vedere ultimele concluzii ale Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă. Potrivit acestora, stresul la locul de muncă este perceput drept un fenomen curent de peste 50% dintre salariații din 31 de țări europene, inclusiv România.
Mai mult, la nivelul Europei, nivelul pagubelor provocate de stres este estimat la aproximativ 100 de miliarde de euro anual, în România acesta ridicându-se la 1,5 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 1% din PIB, arată sursa citată.
Investiții cu 30% mai mari în programe de stress management
Companiile care au investit cel mai mult în primul semestru din 2015 în trainingul angajaților au provenit din domeniile automotive, producție și comerț. De cealaltă parte, băncile au fost mai reținute în această privință față de anii trecuți.
De asemenea, participarea la trainingurile de specialitate nu mai este „privilegiul” exclusiv al oamenilor din top management.
În ceea ce privește vârsta participanților la traininguri, specialistul HPDI este de părere că cei mai tineri (între 20 -35 de ani sau așa-numita Generație Y) sunt mai puțin concentrați pe carieră în comparație cu cei din Generația X (35-50 de ani), dar și mai refractari la soluțiile clasice de training. În schimb, odată convinși de utilitatea cursurilor, reprezentanții generației Y vor fi mai cooperanți, mai curioși și mai eficienți decât cei mai vârstnici.