Clasamentul orașelor cu cea mai bună calitate a vieții din lume
Capitala austriacă este apreciată pentru „securitatea pe care o oferă cetățenilor”, dar și pentru „eficiența transporturilor în comun și diversitatea structurilor culturale și recreative”. Pe locul doi se situează orașul Zurich, urmat de Auckland și Munchen, metropola bavareză fiind apreciată pentru „investițiile în tehnologiile de vârf și promovarea lăcașurilor culturale”, potrivit unui studiu Mercer. Studiul anual este folosit pentru a calcula salarizarea experților care pleacă în misiuni internaționale.
Capitala României se clasează pe locul 107 și este singurul oraș din România prezent în acest clasament, unde îi aveau în vecinătate pe Bandar Seri Begawan (Brunei, locul 106), și capitala braziliană, Brasilia (108), scrie HotNews.
Sofia ocupă locul 116, în timp ce Varșovia (82), Zagreb (98), Riga (90), Atena (86), Budapesta (76) sau Praga (69) se clasează peste capitala noastră în acest clasament.
La coada clasamentului se află capitala yemenită Sanaa, Bangui (Republica Centraficană) și Bagdad, aceste orașe fiind penalizate de instabilitatea politică, sărăcie și condiții climatice extreme. Pentru realizarea acestui clasament, Mercer ia în calcul 39 de criterii, mergând de la criminalitate până la gestionarea deșeurilor și transporturi în comun, aprovizionarea cu electricitate, serviciile de telefonie și climat.