Certificări gratuite pentru 1.494 de angajaţi
Prin intermediul proiectului ”Aerocalificare” au participat la cursuri de calificare/recalificare gratuite 1552 persoane, din care 1494 au fost certificate. Aceștia sunt angajaţi în companii din sectorul aeronautic și în alte sectoare de activitate, din județele Maramureș, Cluj, Dâmbovița, Brașov, Dolj, Olt, București, Ilfov, Prahova, Bacău, Iași, Tulcea și Constanța.
Evenimentul de final al proiectului s-a desfășurat pe perioada a două zile, respectiv 21 și 22 noiembrie 2015, la hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov și a oferit prilejul unei dezbateri reale și deschise privind rezultatele proiectului și strategiile viitoare de dezvoltare și de asigurare a sustenabilității proiectului. Au fost abordate subiecte de interes cu privire la beneficiile formării profesionale continue pentru asigurarea stabilității angajaților la locul de muncă și pentru creșterea competitivității economice la nivel regional, național și internațional.
Președintele Comisiei de Aparare din Senat, Marius Lucian Obreja, a încurajat participanții să își expună, în măsura în care ele există, eventualele propuneri pentru modificări legislative menite să contribuie la sprijinirea industriei aeronautice. Mai mult decât atât, cei prezenți în sală au fost invitați să îl contacteze la Senat sau la biroul personal. Pe langă acestea, a susținut ideea că trebuie investit în industria de aparare cu chibzuință, iar în 2016 chiar se vor aloca 2 % din PIB-ul Romaniei industriei de apărare.
Proiectul „Aerocalificare – Competitivitate şi Sustenabilitate în Sectorul Aeronautic prin Calificare Profesională Inovativă” se desfășoară în perioada 23 aprilie 2014 – 15 decembrie 2015 și se adresează angajaților din sectorul aeronautic și alte sectoare de activitate. În cadrul său au fost certificați, printr-o serie de 18 cursuri de calificare gratuite specifice un număr de 1.494 de angajaţi, dintr-un număr total de 2464 consiliați. Cursurile oferite în cadrul proiectului au fost cursuri de calificare de nivel I, II și III. Locațiile de derulare a programelor de formare profesională pentru angajați au fost companii din sectorul aeronautic, dar și din alte sectoare din 13 județe situate în 7 regiuni de dezvoltare din România.