Cele mai bune și cele mai rele joburi
Studiul ține cont de mediul de lucru (numărul de ore lucrate, presiune emoțională, muncă fizică), de venituri (salariu și potențial de creștere), perspective (șomaj, angajări) și factori de stres pentru a determina profesiile cele mai puțin dezirabile. Scăderea oportunităților de angajare a contribuit la includerea multor profesii în top 10 al celor mai rele joburi, precizează realizatorii studiului.
Mass-media tradiționale sunt în mod particular afectate. Slujba de reporter de ziar s-a clasat pe ultimul loc (200) în acest clasament al locurilor de muncă dorite, iar cea de prezentator de televiziune- pe locul trei. Pe locul doi s-a aflat cea de tăietor de lemne, în același context al digitalizării și reducerii cererii de hârtie. Între primele 10 se mai află slujbele de animator radio (DJ), militar, pompier, taximetrist, vânzător în magazin și vânzător de publicitate.
În topul celor mai dezirabile joburi găsim unele precum Data Scientist, statistician și matematician. Cererea mare de specialiști în date și statisticieni vine în urma creșterii importanței colectării și evaluării unei cantități mari de date. Information Security Analyst se află pe locul 3 în clasament, în contextul înmulțirii atacurilor cibernetice în toată lumea. Alte joburi dezirabile au legătură cu domeniul medical, precum cele de Diagnostic Medical Sonographer și Audiologist.