Cele mai bune sfaturi de carieră de care NU ai auzit. Până acum!
Acceptă primele invitații la prânz alături de colegi
Riscul este ușor de văzut. Dacă nu te integrezi relativ repede în noua structură, riști să fii catalogat drept un outsider. Orice nou job vine și cu provocări de integrare.
Nu lasă impresia că ești prea ocupat
De multe ori cei mai buni angajați nu sunt promovați și pentru că și-au luat prea multe proiecte de care să se ocupe. Asta îi face mai stresați, mai predispuși la dezorganizare și, implicit, mai puțin apți pentru o promovare.
Pe măsuri ce urci pe scara ierarhică, succesul depinde de modul în care știi să preiei taskurile care nu au un resposanbil direct. Cu alte cuvinte, dacă e muncă și nimeni nu și-o revendică, mai bine ai lua-o asupra ta.
Ajută-i pe alții, chiar dacă nu ai un beneficiu imediat
Ce te costă să răspunzi unei întrebări sau să deschizi o ușă, atunci când e cazul? În cel mai rău caz, o sa fii catalogat drept o persoană amabilă. Și asta poate conta enorm pe teremen lung.
Oamenii care părăsesc compania la care lucrezi sunt deseori mai valoroși decât actualii colegi de muncă. De cele mai multe ori, cei care pleacă din organizația la care ești pot fi și cei care te recomandă pentru un post mai bine plătit la concurență.
Slăbiciunile de care nu ești conștient îți vor face cel mai mult rău
Aici vorbim despre călcâiul lui Ahile pe care mai toți îl avem. Cea mai inteligentă mișcare este să te cunoști atât de bine încât să fii conștient și de atuuri, și de punctele slabe pe care le ai.
Când vrei să înveți un skill nou, fură de la alții. Vezi cine este cel mai bun, studiază-l atent și copiază-l. Descoperă cum poți să îmbunătățești acea aptitudine la felul tău de a fi.
Întreabă-ți șeful care îi este cea mai mare problemă și fă-o să dispară
Nu te uita doar în sus, ci și pe lateral. De obicei, oamenii care au o experiență mai diversificată avansează mai ușor decât cei care au o experiență mai bogată într-un singur domeniu.
Nu aștepta laude pentru munca ta. Muncește și fii recunoscător pe ceea ce ai deja, în loc să fii frustrat că nu ți se oferă ceea ce meriți.
Încearcă să faci munca celorlalți mai ușoară
Dacă lucrezi la un proiect care implică mai multe departamente, încearcă să nu lași neterminată partea ta de muncă astfel încât ceilalți să nu aibă probleme în a contiua proiectul.