Cei mai buni angajatori din Europa Centrala si de Est
La categoria companiilor medii, primul loc este ocupat de INTEL Technology Poland Sp. z o.o. din Polonia, pe pozitia a doua se afla ZPC Mieszko S.A., Polonia, iar pe a treia pozitie este Shell Bulgaria EAD, Bulgaria.
La categoria companiilor mici, compania Superlit din Turcia ocupa prima pozitie, LLC “Mary Kay (Ukraine) Ltd.” din Ucraina este situata pe locul 2, iar Microsoft Ukraine LLC pe cea de-a treia pozitie.
Studiul, la care au participat la nivel regional aproximativ 123.000 angajati si 2.700 de top manageri, arata ca organizatiile vor deveni mult mai vulnerabile, crescand riscul de a pierde talentele pe masura ce economia se redreseaza. Cu toate acestea, studiul indica faptul ca organizatiile care au angajati motivati si implicati pot crea astfel un avantaj competitiv. In ciuda semnalelor pozitive venite din piata, top managerii sunt in continuare foarte precauti in ceea ce priveste viitorul organizatiilor. 42% dintre top manageri se asteapta ca in anii urmatori sa continue procesele de restructurare, iar 64% considera ca este foarte probabil ca organizatiile sa continue reducerea resurselor si a bugetelor.
Raportul mai arata ca in Europa Centrala si de Est, nu numai top managementul priveste cu prudenta situatia actuala, ci si angajatii care sunt reticenti in ceea ce priveste semanelele economice si le este teama, mai mult decat anul trecut, sa nu isi piarda locul de munca, increderea in siguranta locului de munca scazand cu 4%. Aceasta situatie se observa in special in Bulgaria (-12%), Ucraina (-17%) si Ungaria (-6%). Aceasta situatie insa nu conduce automat si la o crestere a nivelului de implicare a angajatilor in cadrul companiilor.
In Romania, studiul Best Employers este inca in derulare, pana pe data de 18 Iunie, din acest motiv in raport nu se regasesc companii romanesti.