Care sunt metodele „secrete” prin care Google, Amazon și Facebook reușesc să angajeze cei mai buni oameni
Iată cele zece situații în care poți fi pus într-un interviu de angajare al uneia dintre companiile de tehnologie, cu explicația adecvată a ceea ce angajatorul urmărește.
1. Fac interviul telefonic, cu 15 minute mai devreme sau mai târziu de ora propusă
De ce ? Pentru a găsi persoana care e întotdeauna gata de muncă. Fiecare poate răspunde unei serii de întrebări atunci când se așteaptă la acest lucru. Dar ce se întâmplă dacă este sunat în timp ce trage un pui de somn, este la sala de gimnastică sau la toaletă? Acesta este modul în care companiile de tehnologie își găsesc oamenii care sunt pregătiți de muncă în orice moment.
2. Fac în așa fel încât programarea interviului să fie confuză
De Ce? Pentru a găsi oameni care nu au nevoie de instrucțiuni. Se asigură că nici intervievatorii sau intervievații nu au nici o idee despre ce se va întâmpla în timpul interviului. Acest lucru arătă modul în care un angajat se descurcă într-o situație neașteptată.
3. Se asigură că ceva nu merge bine în timpul prezentării
De ce? Pentru a vedea modul în care candidatul se adaptează circumstanțelor. De exemplu, îi propune viitorului angajat să facă prezentarea într-o încăpere în care echipamentul nu funcționează. În cazul în care candidatul se adaptează repede la situație este un semn că se va putea lucra ușor cu el. Punctele bonus sunt oferite pentru candidații care întotdeauna au un Plan B , Plan C și Planul D, într-o anumită situație și care e în foarte util în lumea IT.
4. În timpul interviului se fac multe afirmaţii incorecte
Ca de exemplu, la interviu se menționează o școală care nu apare în cv-ul candidatului pentru a vedea dacă acesta sesizează și corectează greșeala. De ce ar strecura informații care nu apar în cv într-o discuție cu un viitor angajat? Pentru a elimina candidații care sunt ușor de enervat. De exemplu, în cazul în care ultimul loc de muncă al candidatului a fost la Twitter, să zicem , întrebarea angajatorului poate suna " Cât timp ai lucrat la Yahoo !? ". În acel moment va sesiza tonul pe care-l folosește intervievatul atunci când îl corectează. Este enervat sau răspunde calm? Acesta este modul în care companiile din tehnologie află cu ce candidat ar fi bine să lucreze atunci când apar situații enervante.
5. Cer candidatului să rezolve o problemă pe care compania o are în acel moment
De ce ? Pentru că în acel moment au nevoie de ajutor. Companiile din IT au de multe ori candidați care le rezolvă problemele reale cu care se confruntă în acel moment. Aceasta este o modalitate bună de a obține ajutor gratuit, scrie qz.ro.
6. Se mută interviul frecvent dintr-o cameră în alta
De ce? Pentru a găsi oameni care sunt încă interesați chiar și atunci când sunt puși în situații incomode. Nu vor fi lăsați niciodată solicitanții de locuri de muncă să se simtă confortabil în timpul interviului.
7. Repetă aceeași întrebare de mai multe ori
Acest test se efectuează pentru a vedea coerența în gândire. În lumea tehnologiei, predictibilitatea este un lucru bun. În timpul interviului, nu vă faceți griji cu privire la faptul că trebuie să răspundeți la aceeași întrebare de mai multe ori. Acesta este un instrument excelent pentru testarea coerenței candidatului.
8. Se țin interviuri cu doi oameni de HR
Acest lucru se întâmplă pentru a găsi oameni care au atenție distributivă și sunt multitasking, chiar și atunci când lucrează sub presiune. Se așează candidatul în mijlocul unei săli de conferințe, cu operatorii de interviu la ambele capete ale mesei iar candidatul la mijloc. Este capabil intervievatul să își direcționeze simultan atenția către ambii operatori de interviu și să răspundă la fiecare întrebare, în același timp? Sau este epuizat și se întreabă de ce a acceptat acest interviu ? Acesta este un alt mod de a testa felul în care candidatul se va descurca în timpul unei situații de criză.
9. Simulează faptul că ar vrea să adresezie o întrebare în timp ce tastează la calculator
De ce? Pentru a găsi oameni care se concentrează în continuare, în ciuda faptul că li se distrage atenția. Candidatului i se cere să răspundă la o întrebare. Apoi, de îndată ce el începe să răspundă, intervievatorul începe să tasteze pronunțând cuvintele cu voce tare. Poate ia notițe, poate scrie un e-mail pentru a rezolva o problemă personală, nu contează. Ceea ce vor să observe este dacă posibilul angajat rămâne concentrat pe subiect.
10. Trei luni mai târziu, un candidat este sunat și i se oferă un job pentru care nu a aplicat
Pentru a găsi oameni care sunt hotărâți. Aceasta este o modalitate foarte bună de a elimina oameni care, evident, nu au vrut cu adevărat locul de muncă. Are candidatul puterea de a lupta pentru funcția pe care o vrea ? Acceptă el oferta pentru că e convins că e tot ceea ce el poate obține ? Sau a găsit deja un alt loc de muncă?