Capitala conduce detașat topul salariilor pe județe
Pe primul loc în topul salariilor rămân bucureștenii. În luna iunie, un salariat din București a câștigat un salariul mediu de aproape 2.700 de lei. Ei sunt urmați de ilfoveni cu un salariu de 2.200 de lei. Un meritat loc trei este ocupat de clujeni, cu un salariu mediu de peste 2.000 de lei, asta datorită domeniului IT și serviciilor.
Cunoașterea limbii germane constituie un avantaj pentru salariații români, care pot câștiga și cu 50% mai mult. Sibienii și brașovenii câștigă, cu ajutorul acestui atuu, un salariu mediu de apropae 2.000 de lei. Media salarială în cele două județe este micșorată, însă de salariile mici din industia auto.
În majoritatea județelor, salariile medii brute au crescut în ultimul an cu 1-2%. Cele mai mari creșteri, de peste 2%, le-au avut brașovenii, dâmbovițenii, bihorenii, hunedorenii și brăilenii.
Cel mai puțin, sub 1%, au crescut salariile prahovenilor, ieșenilor, doljenilor, arădenilor, gorjenilor, oltenilor, buzoienilor, sălăjenilor, nemțenilor și severinenilor, iar deloc argeșenilor.
În 23 de județe din țară, salariul mediu este sub 1.500 de lei. Cele mai mici salarii medii din țară rămân în Suceava, Vrancea și Vaslui, care nu depășesc 1.400 de lei.