Berea. Traditie si modernitate
Aceasta contine si un catalog al brandurilor apartinand membrilor Asociatiei "Berarii Romaniei" – Heineken Romania, InBev Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries. Prefata lucrarii a fost scrisa de Ben Vinken, care are o experienta de aproape 30 de ani in acest domeniu. Degustatorul sustine ca berea este o bautura naturala, gustoasa si racoritoare, deloc banala, ce poate fi savurata cu orice fel de mancare. Prezent la lansare, belgianul a vorbit despre ritualul degustarii berii: paharele trebuie sa fie curate, temperatura potrivita si bautura gustata cu toate simturile. Trebuie spus ca in cadrul evenimentului participantii au putut invata arta degustarii din patru marci de bere blonda, fiecare dintre ele avand un gust diferit.
La eveniment au mai fost prezenti Constantin Bratu, Directorul general al Asociatiei Berarilor din Romania si Shachar Shaine, Presedintele United Romanian Breweries Bereprod.
Asociatia "Berarii Romaniei" este cea mai mare organizatie de profil din tara, acoperind 80% din industria berii din Romania. Aceasta incearca sa promoveze o cultura a berii, demarand mai multe programe educative. Unul dintre cele mai cunoscute are ca tinta mediul licean – "Alcoolul nu te face mare", fiind sustinut de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de Inspectoratul General al Politiei Romane.