Beneficiile unui job la Uniunea Europeană: alocații pentru casă, expatriere și copil aflat în întreținere
Alocaţii de expatriere şi recuperarea unei părţi a taxelor şcolare
Alocaţii pentru familie, alocaţie pentru casă – 2% din salariul de bază şi 167.31 de euro, alocaţie pentru copil aflat în întreţinere – 360 de euro, alocaţie pentru grădiniţă – 89.31 de euro sunt doar câteva din beneficiile acestui loc de muncă.
„În plus, beneficiaţi de recuperarea taxelor şcolare până la un maxim de 248.06 euro, care poate fi dublată doar în anumite cazuri”, spune Mihaela Stroe, project manager al Euroconcurs.ro, site de informare şi pregătire pentru joburile din instituţiile Uniunii Europene.
Alte alocaţii de care poţi beneficia, odată cu un loc de muncă în instituţiile UE, sunt cele de expatriere -16% din salariul de bază sau alocaţia de rezidenţă în străinătate – 4% din salariul de bază.
„Şansele de reuşită sunt aproape inexistente fără participarea la un curs specializat”
Selcţia de recrutare este foarte dură şi durează în jur de nouă luni. Specialista susţine că este aproape imposibil să reuşiţi să obţineţi un astfel de job fără participarea la cursuri specializate. „În cadrul acestor cursuri învăţaţi practic care sunt metodele de rezolvare ale testelor pe care le veţi avea de trecut pe parcursul recrutării. Dacă nu ştiţi metoda şi cheia de rezolvare a acestor exerciţii nu aveţi nicio şansă de reuştită. Testele sunt contra-cronometru şi fiecare secundă pierdută înseamnă şanse din ce în ce mai mici de izbândă. Un curs de două zile este suficient pentru învăţarea metodei de rezolvare, iar în momentul în care o aflați nu vă mai rămâne decât să exersaţi”, mai spune trainerul.
O zi de curs costă 400 de lei, iar două zile sunt suficiente pentru a vă pregăti pentru această competiţie. „În plus, cursanţii vor beneficia şi de o platformă on-line, pe o perioadă nelimitată, unde vor găsi tot felul de exerciţii. Această platformă are rolul de a oferi un suport continuu astfel incat ei să poată simula contra-cronometru situaţia de examen.
Următorul curs va avea loc pe 18 şi 19 februarie. Pentru mai multe informaţii despre curs, accesaţi www.euroconcurs.ro.
Drd. MIHAELA LILIANA STROE
Training & Project Manager Euroconcurs.ro
Drd. Mihaela Liliana Stroe (http://www.mihaelastroe.ro) este sociolog, speaker motivaţional, trainer şi specialist în comunicare nonverbală. Urmează un doctorat în psihologie socială (domeniul comunicării nonverbale) în cadrul Universitătii din Bucureşti unde studiază persuasiunea prin artefacte în timpul interviului de angajare.
Susţine prezentări şi cursuri despre secretele comunicării nonverbale, fiind recunoscută ca expert român în profiling şi în folosirea tehnicilor FBI pentru detectarea minciunii în afaceri. A creat prima revistă românească online dedicată comunicării nonverbale numită Nonverbal Magazine.
Ea susţine modulul de pregătire psihologică pentru concursuri europene, prezintă posibilităţile de angajare în cadrul instituţiilor Uniunii Europene în cadrul mass-mediei naţionale şi la variate evenimente, este trainer în cadrul modului de pregătire pentru Centrul de Evaluare de la Bruxelles, oferă coaching şi pregătire individuală pentru interviul faţă în faţă cu comitetul de selecţie şi pentru întocmirea CV-ului şi motivaţiei. Din 2006 şi până în prezent a lucrat cu peste 1.000 de persoane care au aplicat pentru competiţiile europene.