A scăzut indicatorul de încredere macroeconomică
„Scăderea s-a datorat exclusiv componentei sale de anticipații. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 65,0, valoare în creștere cu 1,9 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 4,7 puncte la valoarea de 72,2 puncte”, potrivit unui comunicat al CFA România.
În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4.5000 pentru orizontul de 6 luni și, respectiv, de 4.4750.
Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (ianuarie 2017/ianuarie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 0,70% (față de 1,00% în exercițiul anterior).
Potrivit CFA, peste 80% dintre respondenți anticipează majorarea ratelor de dobândă, atât pentru scadențele scurte, cât și pentru cele pe termen mediu (5 ani).
CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 170 de membri.