6 trăsături de personalitate care-i impresionează pe angajatori
Potrivit jobs.net, mai mult de trei sferturi dintre angajatorii intervievați spun că, la angajare caracterul, personalitatea unui candidat, contează la fel de mult ca și abilitățile lui tehnice, iar 16 la sută dintre manageri spun că pun chiar mai presus personalitatea de abilitățile tehnice ale unui angajat. Dacă vă întrebați la ce anume face referire, următoarele trăsături de personalitate sunt cele mai apreciate de angajatori. Vă prezentăm în același timp și câteva soluții privind modul în care se pot evidenția aceste trăsături în timpul unui interviu.
Profesionalism
Atunci când o companie cu sediul la Stockholm, a intervievat peste 400.000 de profesioniști și studenți din întreaga lume pentru a afla ce trăsături de personalitate au fost cele mai căutate, 86 la sută au răspuns- profesionalism. Cel mai bun mod de a vă prezenta ca un profesionist este să vă asigurați că sunteți îmbrăcat corespunzător pentru interviu, abordați întâlnirea cu un zâmbet și oferiți o strângere de mână fermă .
În plus , în timpul interviului , asigurați- vă că sunteți gata să răspundeți la întrebări mai puțin obișnuite, ca de exemplu, cum ați reacționat atunci când ați văzut că un coleg este pus într-o situație dificilă.
Abilități interpersonale
În zilele noastre este foarte rar să găsiți un loc de muncă în care să fiți izolat și să nu aveți niciun contact cu colegii dumneavoastră . Acesta este doar unul dintre motivele pentru angajatorii caută candidați care pot demonstra abilități interpersonale excelente și capacitatea de a lucra bine cu ceilalți. Este absolut necesar ca în CV-ul dumneavoastră să menționați că sunteți jucători de echipă și că aveți abilități de comunicare corespunzătoare.
Auto-motivare
Mai mult de jumătate dintre companiile participante la sondaj au afirmat că sunt în căutare de angajați auto- motivați. De fapt dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în vânzări, auto -motivarea este una dintre trăsăturile cheie pentru angajatori. Dacă aveți experiență în vânzări fiți pregătiți să prezentați situații în care ați propus soluții mai bune pentru a rezolva o situație sau în care ați transformat o slăbiciune într-o calitate.
Flexibilitate
În timp ce unii oameni se adaptează mai greu la schimbări este important să arăți că trăsătura de bază este flexibilitatea. Multe companii recunosc că singura constantă în această lume este schimbarea și au nevoie să se asigure că angajează persoane dornice de schimbare. A insera cuvântul "flexibil" în CV-ul dumneavoastră nu este suficient pentru a dovedi că aveți această trăsătură. Este de fapt, unul dintre cele mai utilizate clișee care apar în CV-uri. În loc de a menționa doar cuvântul, e mai bine să oferiți exemple specifice de situații în care un client a schimbat cerințele în timp ce lucrați la un proiect și datorită flexibilității dumneavoastră, ați reușit să duceți cu bine proiectul până la capăt.
Curiozitate intelectuală
Mai bine de jumătate dintre companiile participante la studiul menționat mai sus au declarat că sunt în căutare de candidați care au curiozitate intelectuală. Adică sunteți pasionați de a învăța lucruri noi și puteți ține pasul cu schimbările și tendințele din tehnologie. În timpul interviului, angajatorii vă pot întreba cum vă actualizați cunoștințele și este un moment bun pentru a menționa cursurile de formare continuă pe care le-ați urmat. Sau vă poate cere să vorbiți despre un moment în care a fost necesar să introduceți ceva nou în modul de lucru și să explicați cum ați gestionat situația.
Abilități de mentoring
Tot mai multe companii tind să înțeleagă avantajele de a avea mentori la locul de muncă și sunt în căutare de angajați care se pot dezvolta în rolul de mentor. Aceștia folosesc experiența lor pentru a-i ajuta pe angajați să rezolve problemele și să se simtă mai puțin izolați la locul de muncă, ajutând în același timp și compania. Pentru a vedea dacă sunteți interesat și capabil să faceți mentorat, la interviu, angajatorul vă poate cere să descrieți momentul în care la rândul dumneavoastră ați avut un mentor și ce anume v-a folosit din acea experiență. În plus, angajatorul vă poate întreba dacă ați gestionat situații în care ați colaborat cu colegi mai puțin performanți și cum ați rezolvat problema.
Multe dintre situațiile de interviu prezentate mai sus nu au un singur răspuns corect. Dar oferă intervievatorului șansa de a vedea modul în care personalitatea dumneavoastră s-ar potrivi în cultura organizației. În concluzie dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, asigurați-vă că ați prezentat aceste șase trăsături de personalitate în CV și că le puteți susține cu argumente în timpul interviului cu angajatorul..