2 ani de educaţie antreprenorială în România
Seara a debutat cu un mesaj din partea lui Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees, care a vorbit despre motivele care au stat la baza deciziei de a porni Akcees şi a se implica activ în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România. „De ce antreprenoriat şi de ce Akcees? Ei bine, pentru că antreprenoriatul are un impact pozitiv asupra dezvoltării economice. În plus, antreprenorii educaţi au o rată de succes mai mare aşa că am decis să completăm educaţia tradiţională cu programe speciale dedicate tinerilor pasionaţi de antreprenoriat! Nu în ultimul rând, pentru că ne dorim să lăsăm ceva în urmă şi să ne aducem modesta contribuţie la dezvoltarea tinerilor”, a spus el.
Gazda evenimentului a fost Irina Scarlat, Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv Akcees, care a prezentat întregul eveniment şi a vorbit invitaţilor despre rezultatele înregistrate până în prezent, dar şi despre planurile de viitor ale organizaţiei. Echipa Akcees a gândit proiectele organizaţiei astfel încât să ofere tinerilor tot ceea ce au nevoie pentru a dezvolta propriile afaceri: o reţea de conexiuni relevante (Idea Exchange), cunoştinţe şi abilităţi variante care nu se formează pe băncile şcolii (Workshop Sessions), experienţă profesională de calitate (Career Leader), modele şi exemple concrete (Revista Akcees), precum şi cunoştinţele necesare pentru a transforma o idee într-o afacere de succes (şcoala de antreprenoriat Start Me Up).
La doi ani de la înfiinţare, comunitatea Akcees numără peste 5.500 de membri, iar cele 5 proiecte implementate au însemnat 85 de zile de evenimente organizate în 9 oraşe din România, evenimente care au adus 126 de invitaţi de excepţie în faţa celor peste 2.300 de absolvenţi selectaţi din mai bine de 5.000 de aplicaţii.
Cele mai mari realizări ale Akcees nu se leagă însă de cifre, ci de poveştile de succes ale absolvenţilor săi. În cadrul evenimentului aniversar, cinci dintre aceştia au venit în faţa audienţei pentru a-şi împărtăşi propriile poveşti. Astfel, Cătălina Şofan (Fondator Spokes), Sebastian Mărăloiu (Fondator Blushr), Diana David (Fondator Accesorii Alese), Vlad Dinescu şi Lucian Dobrotă (Fondatori Washescu şi câştigători ai celei de a doua ediţii a şcolii de antreprenoriat Start Me Up) au vorbit despre decizia lor de a-şi asculta chemarea pasiunii şi de a porni la drum pe cont propriu, despre satisfacţiile şi provocările antreprenoriatului, dar şi despre modul în care participarea la proiectele Akcees i-a format ca antreprenori şi i-au ajutat să meargă mai departe.
În cadrul evenimentului au fost acordate patru premii speciale pentru implicarea activă şi susţinerea dezvoltării ecosistemului antreprenorial românesc: BRD Groupe Societe Generale (reprezentat prin doamna Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane), TechHub Bucharest (reprezentat prin Daniel Dragomir, CEO şi Co-Fondator), How to Web (reprezentat prin Bogdan Iordache, CEO şi Co-Fondator) şi Claudiu Vrînceanu (Redactor Şef Wall-Street.ro).