1.070 de persoane și 40 de firme s-au înscris pe platforma GovITHub
Din cele peste 1000 de persoane înscrise, cei 10 bursieri precum şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialiști IT – în baza unor criterii meritocratice și în funcție de propunerile candidaților. “Pentru a asigura un proces transparent şi echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicată în procesul de luare a deciziilor. În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetățeni și a fezabilității propunerilor transmise” se arată în comunicatul transmis de Guvern.
La începutul lunii august, Guvernul a anunțat că va oferi o bursă lunară de 2.000 euro, pe o perioadă de 6 luni, specialiștilor IT care doresc să se implice în eficientizarea administrației publice. Acesta a făcut totodată apel la tinerii din IT care vor să facă voluntariat în acest sens și a lansat platforma www.ithub.gov.ro.
“Membrii GovITHub participă direct în implementarea proiectelor GovITHub. O poziție de prestigiu, cu varii beneficii profesionale și de imagine pentru cei selectați, calitatea de Membru GovITHub este echivalentul unui „fellowship” la nivel înalt. Membrii GovITHub sunt selectați pe durata a 6 luni, în regim de voluntariat (8 ore/saptamână) sau de fellowship (poziție remunerată competitiv, full-time, la București)” scrie pe site-ul platformei.
GovITHub este o platformă de interacțiune dintre Guvern, hub-uri IT, incubatoare de afaceri, ONG-uri, fonduri de investiții și companii private cu scopul promovării reciproce și sprijin pentru proiectele cu potential concepute în cadrul acestei platforme.
Potrivit profit.ro există și un prim consiliu interimar al programului, alcătuit din Florin Talpeș (BitDefender), Radu Georgescu (GECAD), Bogdan Iordache (HowToWeb), Andrei Avadanei (DefCamp), Dan Nechita (Cancelarie), Radu Puchiu (Cancelarie).