Ce te face diferit e secretul tău
Oare chiar e nevoie să știm ce ne face diferiți?
Tenismena Serena Williams a câştigat partida cu Magda Linette, în cadrul turneului US Open, îmbrăcată într-un tutu, creat de două “case” de prestigiu. Sute de internauţi au aplaudat-o pentru îndrăzneala de a fi altfel. De a fi diferită în lumea la care “referințele” duc uneori la eterna frază “c-aşa-i în tenis“.
S-a spus și că a fost un costum făcut special pentru ea, pentru a-i diminua problemele pe care le are cu cheagurile de sânge. Alţii au aplaudat-o chiar și pentru “îndrăzneala” de a face reclamă. Un altfel de comportament, o altfel de reclamă, fiecare alege cum îi e mai bine. Pentru acel etern “je ne sais quoi”, ori acel celebru “make the difference”.
Un mod eliberator
Ceea ce te face diferit te poate face excepțional. Better Than Normal: How What Makes You Different Can Make You Exceptional – este chiar titlul unei cărți de Dr. Dale Archer, “presărată” cu povestiri ilustrative, analize evoluționiste și instrumente practice.
Cartea (propusă de ACT și Politon) oferă un mod eliberator de a ne privi și de a-i privi pe cei din jurul vostru. De altfel, Dr. Archer se consideră un psihiatru “generalist”, care simte că dependența de specializare într-un domeniu ratează punctul de legătură între toate comportamentele umane individuale.
“Dacă a fi normal înseamnă a fi exact ca toată lumea, atunci care mai este farmecul?”, întreabă Dale Archer. Se spune că oamenii care nu ne seamănă provoacă modul de a gândi. Percepțiile și tot ceea ce consideram de la sine înțeles. Suntem diferiţi cu toţii. Mediile în care trăiam, lucrăm sunt diferite. Ce ne face diferiți se vede. Sau e secretul nostru. Sau e scris în stele.